DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Kanādas senāta spīkeru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 13. martā, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar Kanādas senāta spīkeru Džordžu Fjūriju (George J. Furey) un senatoriem, lai pārrunātu Kanādas tiesisko risinājumu iesaldēto līdzekļu konfiskācijā, saucot pie atbildības Krieviju par veiktajiem kara noziegumiem Ukrainā.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere sarunā uzsvēra: “Kanāda ir lieliska Latvijas sabiedrotā. Pateicamies par Kanādas sniegto atbalstu Latvijai drošības jomā –  Kanādas bruņoto spēku klātbūtni un Kanādas aktīvo vēršanos pret Krievijas agresiju Ukrainā. Mūsu kopīgais uzdevums ir strādāt pie juridiskiem risinājumiem, lai sniegtu atbalstu Ukrainai un pasteidzinātu kopīgu lēmumu pieņemšanu gan par speciāla tribunāla izveidi, gan iesaldēto Krievijas aktīvu konfiskāciju Ukrainas atjaunošanai.” Abas puses vienojās veicināt sadarbību īpašuma konfiskācijas tiesisko risinājumu attīstīšanai, un bija vienisprātis, ka mūsdienās valstu savstarpējā sadarbība ir būtisks mehānisms tiesiskuma un drošības stiprināšanas jomā.

Tāpat tikšanās laikā tika apspriesta Kanādas tieslietu ministra un Latvijas tieslietu ministres iespējamā tikšanās nākamnedēļ plānotajā tieslietu ministru konferencē Londonā par Starptautiskās krimināltiesas stiprināšanu un atbalstu Ukrainai Krievijas pastrādāto noziegumu izmeklēšanā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī abu valstu pieredze nepilngadīgo kriminālatbildības jomā, puses uzsvēra nepieciešamību veicināt jauniešu resocializāciju, nodrošinot viņu interešu aizsardzību, iespēju attīstīties un kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Puses bija vienisprātis, ka būtu vērtīgi apmainīties ar abu valstu labās prakses piemēriem.

Dž.Fjūriju vizītē pavadīja Kanādas parlamenta senatori Tonijs Dīns (Tony Dean), Roberts Bleks (Robert Black) un Mārgareta Dona Andersone (Margaret Dawn Anderson).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI