DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
1
1

Rīgā iepretim Krievijas vēstniecībai aplūkojams Ukrainas armijas iznīcināts okupantu tanks “T-72B”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Ukrainas armijas iznīcināts Krievijas okupantu tanks “T-72B” pie Krievijas vēstniecības Latvijā”.

FOTO: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija).

No 24. februāra līdz 26. martam Kronvalda parkā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks “T-72B”.

Tanku 2022. gada 31. martā cīņas laikā iznīcināja Ukrainas aizstāvji Bučas apgabalā. Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās tanku neitralizēt, izmantojot kumulatīvo lādiņu, trāpot tanka munīcijas nodalījumam, kas izraisīja sprādzienu un spēcīgu ugunsgrēku.

Šodien, 24. februārī, plkst.11, atklājot iznīcinātā Krievijas armijas tanka ekspozīciju, to apmeklēs aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko) un citi aicinātie viesi. Pasākums būs publisks, pieejams ikvienam interesentam.

Tanks ir Ukrainas Nacionālā militārās vēstures muzeja eksponāts, par kura eksponēšanu līgumu ir noslēdzis Latvijas Kara muzejs. Aizsardzības ministrija izsaka pateicību Ukrainas Aizsardzības ministrijai un bruņotajiem spēkiem, kā arī Ukrainas Nacionālajam militārās vēstures muzejam par iespēju eksponātu izstādīt Latvijā.

Tieši šodien, 24. februārī, aprit gads, kopš Krievija uzsāka brutālu pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, kas ir turpinājums agresorvalsts mēģinājumiem kopš 2014. gada graut Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību.

Jau ziņots, ka Latvija Ukrainai gatavo jaunu militārās palīdzības kravu un tuvākajā laikā piegādās Ukrainai desmitiem “Stinger” pretgaisa aizsardzības sistēmas, divus Mi-17 helikopterus, desmitiem ložmetējus un to munīciju, desmitiem bezpilota lidaparātus, kā arī rezerves daļas haubicēm. Pēc kravas nosūtīšanas Latvijas palīdzība Ukrainai būs sasniegusi 370 miljonus eiro jeb 1% no IKP. Tāpat Latvija šogad plāno apmācīt 2000 dažāda līmeņa Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, kas būs divas reizes vairāk nekā pērn.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI