DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Tiek noraidīti Skultes sašķidrinātās gāzes termināļa attīstītāja AS “Skulte LNG Terminal” un stratēģiskā investora piedāvātie projekta sadarbības nosacījumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 21. februāra, Ministru kabineta sēdē tika skatīts Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) padziļinātais izvērtējums par attīstītāja - AS “Skulte LNG Terminal” un stratēģiskā investora, 13. janvārī iesniegtajiem Skultes sašķidrinātās gāzes (LNG) termināļa projekta sadarbības nosacījumiem. Ministru kabinets, balstoties uz KEM veikto analīzi, noraidīja konkrētā attīstītāja piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus.

Ministru kabinets šī gada 24. janvārī, atsaucoties uz saņemto piedāvājumu par Skultes LNG termināļa izbūvi no attīstītāja - AS “Skulte LNG Terminal” un stratēģiskā investora, uzdeva KEM veikt padziļinātu projekta sadarbības nosacījumu izvērtējumu.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu analīzi, šī gada 30. janvārī KEM iesniedza attīstītājam papildu informācijas pieprasījumu par 2023. gada 13.janvāra vēstulē sniegtajiem projekta sadarbības nosacījumiem. Pēc papildu informācijas saņemšanas, kas sniedza detalizētāku informāciju par projekta infrastruktūru, kapacitāti un izmaksām, tiek secināts, ka konkrētos projekta sadarbības nosacījumus nevar atbalstīt, galvenokārt to regulatīvo priekšrocību un garantiju apjoma dēļ.

Šobrīd Klimata un enerģētikas ministrija turpina savu darbu – uzrauga, lai Latvija tiek nodrošināta ar gāzes piegādēm. Tāpat ministrija, balstoties uz Saeimas pieņemto likumu "Par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli", turpina īstenot likumu, kura mērķis ir sekmēt Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekta attīstību.

Jau ziņots, ka ar 2023. gada 1. janvārī darbu ir uzsākusi Klimata un enerģētikas ministrija, kas tapusi reorganizējot Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Funkcijas, kas saistītas ar enerģētikas politikas jomu, tai skaitā likuma "Par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli" izpildi, veic Klimata un enerģētikas ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI