DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlaments prasa Krievijai atbrīvot politieslodzītos, tostarp Navaļniju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Deputāti ceturtdienas rezolūcijā aicina atbrīvot 2021. gada Saharova balvas laureātu Alekseju Navaļniju un citus Krievijas politieslodzītos, kuri drosmīgi cīnās par demokrātiju valstī.

EP deputāti prasa, lai līdz viņu atbrīvošanai apstākļi, kādos A. Navaļnijs un visi citi ieslodzītie tiek turēti, atbilstu Krievijas starptautiskajām saistībām. Viņi īpaši norāda uz Navaļnija ieslodzījuma apstākļu pasliktināšanos un prasa nodrošināt viņa piekļuvi izvēlētajiem ārstiem un advokātiem un saziņu ar ģimeni.

EP norāda, ka Navaļnijs ieslodzījuma vietā ticis pakļauts nežēlīgai attieksmei, tostarp spīdzināšanai, viņu astoņus mēnešus nevienam nav ticis ļauts apmeklēt un viņam draud vēl viena brīvības atņemšanas uz laiku līdz 35 gadiem.

Deputāti uzsver, ka ES un demokrātiskajai kopienai ir vajadzīga skaidra stratēģija, lai atbalstītu gan Ukrainas, gan demokrātijas uzvaru Krievijā, kas būtu arī Navaļnija uzvara. Viņi mudina ES dalībvalstis palīdzēt Krievijas cilvēktiesību aizstāvjiem, demokrātijas aktīvistiem un neatkarīgajiem žurnālistiem Krievijā un ārpus tās.

Parlaments apgalvo, ka Putins ir jātiesā par noziegumiem pret viņa paša valsts iedzīvotājiem, un mudina ES Padomi pieņemt ierobežojošus pasākumus pret tiem, kas ir atbildīgi par pretkara protestētāju patvaļīgu vajāšanu un spīdzināšanu.

Rezolūcija tika pieņemta ar 497 balsīm par, 17 balsīm pret un 33 atturoties.

Pilns teksts būs pieejams šeit (19.01.2023)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI