DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs ar Japānas vēstnieku apspriež situāciju drošības jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis otrdien, 14.februārī, Rīgā tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jasuši Takasi (Yasushi Takase).

Tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu sadarbības iespējas iekšējās drošības jomā, kā arī ģeopolitiskā situācija.

Latviju un Japānu vieno skatījums saistībā ar Krievijas uzsākto karadarbību Ukrainā, paužot striktu un konsekventu atbalstu Ukrainas neatkarībai un teritoriālajai integritātei, kā arī paužot nosodījumu Krievijas īstenotajai agresijai. M.Kučinskis norādīja, ka karš Ukrainā ir nopietns izaicinājums drošības arhitektūrai ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē, kā arī pauda gandarījumu, ka arī Japāna to izprot un ieņem attiecīgu pozīciju.

“Lieli resursi tiek ieguldīti robežas aizsardzībā, lai nepieļautu dažādu naidīgi noskaņotu cilvēku nokļūšanu Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī apturētu Baltkrievijas puses mēģinājumus nelegāli šeit nogādāt dažādu valstu migrantus. Mēs labi apzināmies, ka ar savu darbu sargājam ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas drošību,” tā M. Kučinskis.

Latviju un Japānu vieno kopīgas vērtības un izpratne par demokrātiju, tiesiskumu, brīvu un godīgu tirdzniecību, efektīvu multilaterālismu un noteikumos balstītu starptautisko kārtību. Valstu attiecības raksturo pozitīva dinamika ekonomikā, regulārs politiskais dialogs, sadarbība starptautiskās organizācijās un starp pilsētām, institūcijām, kā arī parlamentiem. Latvijai Japāna ir nozīmīgs stratēģiskais partneris Āzijā, un valstu attiecības turpina attīstīties ar kopīgu mērķi par stabilu un drošu, kā arī ekonomiski attīstītu Baltijas un Indijas–Klusā okeāna reģionu.

Latvijas un Japānas sadarbība iekšlietu jomā galvenokārt notiek Interpola ietvaros. Abu valstu tiesībaizsardzības iestādes sadarbojas galvenokārt datornoziegumu apkarošanas jomā, piemēram, cīņā ar krāpšana tīmeklī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI