DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandiera maiņas ceremonija

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 11. februārī, pulksten 11.00 Rīgā, AB dambī,  norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandiera maiņas ceremonija, kur līdzšinējais brigādes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns 1. Rīgas brigādes karogu pasniegs pulkvežleitnantam Normundam Baranovam.

Ceremonijā piedalīsies Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Pulkvežleitnants N. Baranovs dienestu bruņotajos spēkos sācis 1995. gadā, uzsākot studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Vēlāk militāro izglītību turpinājis Baltijas Aizsardzības koledžā, kur 2008. gadā pabeidzis Vecākā štāba virsnieku kursu. Dienesta pienākumi pildīti Zemessardzes 25. kājnieku bataljona komandiera amatā, kā arī militāro pieredzi guvis operacionālā līmeņa NATO štābā, kā arī dienestā NATO vadītajās misijās Kosovā un Afganistānā. Pulkvežleitnants N. Baranovs sākot ar 2021. gada pavasari pildīja 1. Rīgas brigādes štāba priekšnieka amatu, kas nodrošina labu situācijas izpratni par 1. Rīgas brigādi un veicinās  turpmāko brigādes kaujas spēju attīstību.

Pulkvedis Kaspars Pudāns dienestu Zemessardzes 1. Rīgas brigādē uzsāka 2021. gada vasarā un kā būtiskāko atzīmē: “Paveikto noteica situācija un notikumi Latvijā un pie mūsu robežām. Mēs sniedzām atbalstu pandēmijas apkarošanā, nelegālās robežšķērsošanas apturēšanā, bet būtiskākais – mēs apliecinājām gatavību sargāt savu valsti, nodrošinot zemessargu, karavīru un sabiedrības spēka un prātu sagatavotību, noturību pret iespējamiem draudiem. Vēlos izcelt mūsu sasniegumus militārajā pamatapmācībā, mācību “Namejs” īstenošanā un sadarbībā ar civilā sektora partneriem.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI