DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija informē par drošu ceļošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc divu gadu pārtraukuma Ārlietu ministrija piedalās starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2023”, kas no 3. līdz 5. februārim norisinās starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”. Ārlietu ministrija izstādē ir pārstāvēta 14. reizi.

Izstādes dienās Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) kopīgajā stendā apmeklētājiem būs iespēja klātienē satikt Konsulārā departamenta pārstāvjus un uzzināt svarīgāko, kas jāņem vērā, ceļojot uz ārvalstīm un kā rīkoties ārkārtas situācijās. Tāpat stendā varēs saņemt informāciju par drošas ceļošanas pamatprincipiem, ja plānots ceļot ar bērniem vai apmeklēt eksotiskas valstis.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Agnese Saliņa uzsver: “Ārlietu ministrijas darbinieki ik gadu sniedz palīdzību vismaz tūkstotim Latvijas valstspiederīgo, kuri ārvalstīs nonākuši ārkārtas situācijās, piemēram, zaudējuši ceļošanas dokumentus, cietuši negadījumos vai tikuši aizturēti. Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām ārvalstīs, svarīgi ir ceļojuma laikā atcerēties par piesardzību. Tāpat arī veiksmīga ceļojuma pamatā ir atbildīga sagatavošanās.”

Lai plānotais ceļojums izdotos, Ārlietu ministrija aicina iepazīties ar 10 atgādinājumiem veiksmīgam ceļojumam.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī momentloterijā, kurā, aizpildot “Ceļo droši” krustvārdu mīklu, varēs saņemt ceļošanai noderīgu balvu.

Ikgadējā starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour” ir nozīmīgākais pasākums Baltijas valstu tūrisma nozarē ceļotājiem un profesionāļiem. Plašāka informācija atrodama šeit: http://www.balttour.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI