DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Rīgā notiks pasākums Ukrainas atbalstam “Bez Tevis nav uzvaras!”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

24. februārī, dienā, kad aprit gads kopš Krievijas Federācijas iebrukuma Ukrainā, Rīgā notiks mītiņš “Bez Tevis nav uzvaras!”. Pasākumā atbalstam Ukrainas tautas cīņai par savas brīvības un demokrātijas saglabāšanu aicināts piedalīties ikviens.

Pirms gada, 24. februāra rītā, pamodāmies citā pasaulē. Pasaulē, kur agresorvalsts iebrūk demokrātiskā valstī. Pasaulē, kur bērni nevar doties uz skolu, pasaulē, kur pieaugušie nevar iet uz darbu, pasaulē, kur ikdienas nežēlīgi tiek nogalināti cilvēki, iznīcinātas viņu mājas, sagrauti viņu sapņi. Asinsizliešana Ukrainā turpinās, un ukraiņi ik dienas varonīgi cīnās par savas valsts neatkarību. Tāpēc aicinām solidarizēties ar Ukrainas tautu un 24. februāra rītā plkst. 10.00 pulcēties mītiņā pie Brīvības pieminekļa, paužot savu atbalstu Ukrainai un nosodot Krievijas agresiju.

Aizvadītais gads iezīmējās ar Krievijas uzsākto nežēlīgo karu Ukrainā. Tas lika pārskatīt vērtību skalu ikvienam no mums. Latvijas iedzīvotāji ir dāsni snieguši palīdzību ukraiņiem, atverot savas sirdis, mājas un katram daloties ar resursiem, lai atbalstītu Ukrainas tautu. Latvijas iestādes, uzņēmumi, organizācijas un cilvēki atbalstīs Ukrainu līdz tās galīgai uzvarai. Šīs skaidrās nostājas paušana ir svarīga! Apvienosim savus spēkus, lai atbalsts aizskan līdz Ukrainai!” saka viena no pasākuma organizatorēm, Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga.

Aktuālā informācija par mītiņu tiks publicēta Latvijas Pilsoniskās alianses Facebook lapā. 

Mītiņa dalībniekus aicinām ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, kuras varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības.  

Mītiņu “Bez Tevis nav uzvaras!” rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar domubiedriem. Organizācija lūdz dalībniekus būt atbildīgiem un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI