DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Stājies spēkā spriedums, noraidot Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvnieku prasību piedzīt no valsts 12,1 miljonu eiro

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Senāta Civillietu departaments 2.februārī pieņēma lēmumu, ar kuru atteikts ierosināt kasācijas tiesvedību Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvnieku prasībā pret Latvijas valsti Kultūras ministrijas personā, lūdzot piedzīt 12 134 532,14 euro.

Pilnsabiedrības "Nacionālā būvkompāniju apvienība” prasību cēla par parāda, līgumsoda un nokavējuma procentu piedziņu saistībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecību. Strīda pamatā bija domstarpības par būvniecības līgumā pielīgtā būvniecības koeficienta piemērošanu, kas ietekmē samaksu par padarītajiem darbiem.

Senāts lēmumā par atteikšanos ierosināt kasācijas sūdzību norāda, ka apgabaltiesa, novērtējot lietā esošos pierādījumus, pamatoti atzina, ka prasītāja saņēma pilnu samaksu par paveiktiem darbiem. Proti, atbildētāja, samaksājot par izdarītajiem darbiem, pareizi piemēroja līgumā pielīgto koeficientu.

Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas 2020. gada 17. decembra spriedums, ar kuru prasība noraidīta. No prasītājas Latvijas valsts labā Kultūras ministrijas personā piedzīta valsts nodeva 60 081 euro un ar lietas vešanu saistītie izdevumi advokāta palīdzības samaksai 379 016,87 euro, kopā 439 097,87 euro.

Lieta Nr. SKC‑12/2023 (C30453918)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI