DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasta izdotais pastmarku bloks iekļauts starptautiskajā filatēlijas izstādē Ukrainas atbalstam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas Pasta izdotais pastmarku bloks Ukrainas atbalstam iekļauts Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta organizētajā starptautiskajā filatēlijas izstādē, kurā parādīti Ukrainai veltītie pastmarku izdevumi no 15 valstīm. Latvijas Pasts pirmais no pasaules pasta uzņēmumiem izdeva Ukrainas atbalstam veltītas pastmarkas. Patlaban izstāde aplūkojama virtuāli, bet, iespējams, tuvākajos mēnešos tiks sarīkota arī reālajā vidē. Latvijas Pasta izdoto pastmarku bloku veido trīs pastmarkas, un no tā pārdošanas 50% gūto ieņēmumu tiek novirzīti labdarības fonda Ziedot.lv programmai Ukrainas atbalstam, šādā veidā saziedojot jau gandrīz 17 000 eiro.

Pastmarku bloku un speciālu aploksni Ukrainas atbalstam Latvijas Pasts kā pirmais no pasaules valstu pasta uzņēmumiem izdeva 2022.gada 10.martā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pastmarku bloku veido trīs pastmarkas un paskaidrojošs kupons, attēlojot Ukrainas un Latvijas valsts karogus, Ukrainas Neatkarības pieminekli Kijivā un Latvijas Brīvības pieminekli Rīgā. Uz pastmarku bloka ir uzraksti ukraiņu un latviešu valodā Mēs ar jums! un Slava Ukrainai!

Latvijas Pasta izdotais pastmarku bloks iekļauts Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta organizētajā starptautiskajā filatēlijas izstādē ar Ukrainas atbalstam veltītajām pastmarkām. Izstāde pagaidām aplūkojama virtuāli – šeit –, bet, iespējams, tuvāko mēnešu laikā tā tiks sarīkota arī reālajā vidē. 

50% no Latvijas Pasta Ukrainas atbalstam izdotā pastmarku bloka realizācijas ieņēmumiem tiek ziedoti labdarības fonda Ziedot.lv Ukrainas atbalsta programmai, un patlaban, pateicoties klientu iegādātajām pastmarkām, Latvijas Pasts programmas ietvaros Ziedot.lv pārskaitījis jau gandrīz 17 000 eiro.

“Sākoties karadarbībai Ukrainā, mēs nevarējām palikt malā, jo izjutām to kā savu nelaimi. Zinājām, ka daudzi vēlas atbalstīt  un sniegt palīdzību Ukrainai, bet nezina, kā to izdarīt. Tādēļ izstrādājām jauno pastmarku  bloku ar iespēju katram, kurš to iegādāsies, ziedot Ukrainas atbalstam. Mēs bijām pirmais pasta uzņēmums, kas izdeva pastmarkas Ukrainas atbalstam, bet mūsu pēdās sekoja arī citi, un tas apliecina, ka mūsu ideja un izpildījums radās īstajā laikā,” uzsver Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs. Latvijas Pasta pastmarku emisija vienmēr ir sekojusi tam, lai pastmarkas būtu ne vien ar augstu māksliniecisko vērtību, bet arī ar būtisku informatīvo lomu.

Ukrainas atbalstam veltītie filatēlijas izdevumi – pastmarkas, kupons un aploksne – veido vienotu patriotisku kompozīciju, kurā attēloti abu valstu neatkarības simboli – Neatkarības piemineklis Kijivā un Brīvības piemineklis Rīgā, Ukrainas un Latvijas valsts karogi, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā: Mēs ar jums! un Slava Ukrainai! Pastmarku bloka tirāža ir 20 000 eksemplāru, bet aplokšņu tirāža – 800 eksemplāru.

Katras blokā iekļautās pastmarkas nominālvērtība ir 1,44 eiro, un to iespējams izmantot nosūtīšanai, kombinējot ar citas vērtības pastmarkām. Piemēram, divas pastmarkas kopumā 2,88 eiro vērtībā iespējams izmantot vienkāršas vēstules ar svaru līdz 20 gramu nosūtīšanai uz jebkuru valsti. Ukrainas atbalstam veltīto filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku bloks ir iegādājams pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā, kas ir ērtākais veids pastmarku iegādei, jo no tā piegādes iespējamas ar kurjeru uz jebkuru klientam izdevīgāko adresi, kā arī uz Latvijas Pasta pakomātiem vai pasta nodaļām visā Latvijā.

Ukrainas atbalstam izdoto pastmarku bloku un aploksni iespējams aplūkot te.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI