DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Andris Sprūds Stokholmā: drošība reģionā un atbalsts Ukrainai ir prioritārie jautājumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Neapšaubāmi drošība reģionā un atbalsts Ukrainai ir prioritārie jautājumi. Ir jārod risinājums, kā izmantot Krievijas iesaldētos aktīvus Ukrainas atjaunotnei,” pirmdien, 30.janvārī, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notiekošās Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmes (COSAC) laikā.

A.Sprūds aicināja Zviedrijas prezidentūru uzturēt dienas kārtībā jautājumu par Eiropas Savienības paplašināšanos, kā arī Ukrainas, Moldovas un Gruzijas eiroatlantisko integrāciju.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs rosināja stiprināt Eiropas Savienības un NATO sadarbību, vienam otru papildinot, nevis dublējot funkcijas, un efektīvi izmantot kopējās drošības instrumentus.

Tāpat A.Sprūds uzsvēra nepieciešamību stiprināt un paplašināt Eiropas Savienības kapacitāti organizētās noziedzības novēršanai un apkarošanai digitālajā vidē. “Iekšējā un ārējā drošība iet roku rokā,” pauda A.Sprūds, norādot uz arvien vērojamo migrācijas instrumentalizāciju hibrīdkara kontekstā.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs apstiprināja Latvijas atbalstu Zviedrijas prezidentūras prioritātēm - drošībai reģionā, konkurētspējas stiprināšanai, zaļajai pārejai un enerģētikas neatkarības sekmēšanai, kā arī demokrātijas vērtību un tiesiskuma nodrošināšanai.

A.Sprūds šajās dienās uzturas darba vizītē Zviedrijā, kur piedalās Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē, ko ik pusgadu rīko Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts. Šoreiz sanāksmes dienaskārtībā ir jautājumi par Zviedrijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm un cīņu ar organizēto noziedzību Eiropas Savienībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI