DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edvards Smiltēns Latvijas diplomātisko misiju vadītājiem pateicas par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas valsts interešu pārstāvībā ārvalstīs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Piektdien, 27.janvārī, Saeimas namā uzrunājot Latvijas diplomātisko misiju vadītājus, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns viņiem pateicās par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas valsts interešu pārstāvībā ārvalstīs. Aizvadītajā gadā būtiski pieaugusi ārlietu nozīme sabiedrībā. Katrs esam izjutuši, ka procesi, kas notiek ārpus Latvijas robežām, skar ikvienu. Tomēr šis laiks arī sniedzis Baltijas valstīm, tostarp Latvijai, iespēju kļūt par balsi, kurā vairāk ieklausās un kura var vairāk ietekmēt starptautiskos procesus, uzsvēra E.Smiltēns.

Šobrīd nav lielākas prioritātes par Latvijas ārējo un iekšējo drošību, tiek strādāts pie valsts aizsardzības dienesta ieviešanas un citiem jautājumiem, tāpat ļoti svarīga ir ekonomikas transformācija, lai stiprinātu mūsu noturību, sacīja E.Smiltēns.

Runājot par Latvijas ārpolitikas parlamentāro dimensiju, Saeimas priekšsēdētājs akcentēja Baltijas valstu un Polijas sadarbības formāta potenciālu. Tāpat E.Smiltēns atzīmēja Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, uzsverot, ka svarīgi stiprināt ne tikai savstarpējo dialogu drošības, bet arī ekonomikas jomā, enerģētikā un citur.

Mēs dzīvojam sarežģītā laikā, un vienmēr ir bijuši cilvēki, kuriem jāatdod sava dzīvība tikai tāpēc, ka viņi pieturas pie saviem principiem un vērtībām, kas viņu valstī ir svarīgas, sacīja Saeimas priekšsēdētājs. Atsaucoties uz tādiem izciliem valstsvīriem kā Vinstons Čērčils un Tomass Džefersons, diplomātisko misiju vadītājiem Saeimas priekšsēdētājs vēlēja: “Šodien ukraiņi ar savām asinīm aplaista Tomasa Džefersona piesauktā brīvības koka saknes. Paldies Dievam, mums uz tā nav jālej savas asinis, bet mums ir jālej sviedri. Lai katra sviedru pile ir tā vērta, lai mēs šīs svarīgās vērtības nosargātu!”

Tikšanās parlamentā organizēta ikgadējās Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksmes ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI