DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministre piedalīsies Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu ministru neformālajā sanāksmē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien un piektdien, 26., 27. janvārī,  notiekošajā Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu ministru neformālajā sanāksmē Stokholmā piedalīsies tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere. Sanāksmē plānots diskutēt par risinājumiem, kā stiprināt tiesisko sadarbību krimināllietās, lai sekmētu Krievijas pastrādāto noziegumu koordinētu izmeklēšanu.

Sanāksmē tieslietu ministri plāno diskutēt par ES aģentūras tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās (Eurojust) kapacitātes stiprināšanu,, kā arī par jauniem kriminālprocesa nodošanas (transfēra) instrumentiem un veidiem, kas sekmētu ātrāku un efektīvāku dalībvalstu savstarpējo sadarbību, tostarp, izmeklējot Krievija pastrādātos noziegumus Ukrainā. 

Vienlaikus sanāksmes laikā tieslietu ministri plāno apspriest dalībvalstu nacionālo kriminālvajāšanas procesu par starptautiskajiem kara noziegumiem Ukrainā.

Tāpat darba vizītes laikā Stokholmā Inese Lībiņa-Egnere plāno tikties ar Lietuvas tieslietu ministri Evelīnu Dobrovoļsku   (Ewelina Dobrowolska) un Igaunijas Tieslietu ministrijas ģenerālsekretāru Tenisu Sāru (Tõnis Saar), stiprinot trīspusējo sadarbību tieslietu jomā. 

Plašāka informācija par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes 2023. gada 27. janvāra sanāksmē izskatāmajiem jautājumiem ir pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI