DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Kariņš: Krievijas karš pret Ukrainu ir uzbrukums mūsu vērtībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 26. janvārī, ārpolitikas debatēs Saeimā uzsvēra, ka Krievijas īstenotais brutālais karš pret Ukrainu ir arī karš par vērtībām – cīņa starp demokrātiju un autoritārismu. Latvijai kopā ar sabiedrotajiem ir jāpalīdz cīnīties pret autoritārisma atdzimšanu Eiropā.

Ministru prezidents: “Šis karš faktiski ir par to, kādas vērtības un kārtība pastāvēs Eiropā – vai noturēsies brīvība, demokrātija un likuma vara vai arī būs brutāla diktatūra. Mums ir jādara viss, kas ir mūsu spēkos, lai atbalstītu Ukrainu ne tikai karā pret Krieviju, palīdzot tai noturēties kaujas laukā,  bet ir arī jāpalīdz  noturēties mūsu, Eiropas, vērtību laukā, skaidri pasakot – pietiek, diktatūras laiks ir beidzies!”

K. Kariņš ārpolitikas debatēs atzina, ka šī cīņa nebeigsies ātri, jo Krievija negrasās atteikties no savām imperiālistiskajām ambīcijām. “Mums ir jākļūst stiprākiem, lai mēs varam vairāk palīdzēt Ukrainai un stingri, kā klints, stāties pretī Krievijas imperiālismam un centieniem panākt vērtību maiņu Eiropā,” pauda Ministru prezidents.

Ārpolitiski Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik būs nepieciešams tās uzvarai. Vienlaikus, pēc K. Kariņa teiktā, Latvija turpinās stiprināt Rietumu demokrātiju apņēmību “izturēt un neatslābt” šajā karā, sniedzot visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, uzsverot ikviena svarīgo lomu kopīgā mērķa sasniegšanā.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvijai ir jādara viss, lai tā kļūtu stiprāka un valdības piedāvājums tam ir plaša ekonomikas transformācija, kurā ir iesaistīta visa sabiedrība. Mērķtiecīgi pārkārtojot ekonomiku, Latvijā būs plašāka uz eksportu orientēta ražošana, attīstīta izglītības sistēma un enerģētiskā neatkarība, spēcināta konkurētspēja un pieaugoša dzīves kvalitāte. Vienlaikus Latvija turpina savu aizsardzības spēju stiprināšanu, ieviešot valsts aizsardzības dienestu, kā arī apgādājot bruņotos spēkus ar modernu bruņojumu.

K. Kariņš uzrunā pateicās par darbu Latvijas interešu aizstāvībā ārlietu dienestam, ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, Saeimas deputātiem, kā arī sabiedroto vēstniekiem par kopīgo sadarbību. Noslēgumā Ministru prezidents uzsvēra, ka Ukrainai Krievijas uzsāktajā karā ir jāiztur un ar Rietumu sabiedroto palīdzību jāuzvar.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI