DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Nedēļa Zemkopības ministrijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 24. janvārī, Zemkopības ministrijas (ZM) eksperti tiešsaistē piedalīsies Bioloģiskās lauksaimniecības ekspertu darba grupā, kurā izskatīs priekšlikumus un dokumentus Bioloģiskās lauksaimniecības regulas ieviešanai.

Sākums pulksten 9.30.

Otrdien, 24. janvārī, ZM speciālisti piedalīsies seminārā piena un piena produktu testēšanas laboratoriju speciālistiem, kurā apspriedīs institūta “BIOR” references funkcijas un pienākumus, 2022. gada sadarbību ar ES dalībvalstu references laboratorijām, testēšanas metožu validāciju un iekārtu sertifikāciju u.c. aktuālos jautājumus.

Seminārs notiks Lejupes ielā 3, Rīgā, sākums pulksten 10.00.

Otrdien, 24. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK Lauksaimniecības tirgu organizācijas komitejas un ekspertu darba grupas sanāksmē par dārzkopības sektoru, kurā vērtēs aktuālo situāciju tirgū un grozījumus augļu un dārzeņu tirdzniecības standartos.

Sākums pulksten 10.30.

Otrdien, 24. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies ES un Ukrainas Solidaritātes koridoru kontaktpunktu sanāksmē, kurā turpināsies informācijas apmaiņa un diskusijas par aktuālo situāciju, problēmām un risinājumiem lauksaimniecības produktu eksportam no Ukrainas.

Sākums pulksten 11.00.

Otrdien, 24. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies Izejmateriālu preču darba grupas (PROBA) neformālajā sanāksmē par Zviedrijas prezidentūras ES Padomē darba programmu, kā arī tiks sniega informācija par aktuālo graudaugu un olīvu sektorā.

Sākums pulksten 11.00.

Otrdien un trešdien, 24. un 25. janvārī, ZM eksperti tiešsaistē piedalīsies Bioloģiskās ražošanas ekspertu darba grupā, kurā caurlūkos dokumentāciju Bioloģiskās lauksaimniecības regulas ieviešanai.

Sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 25. janvārī, zemkopības ministrs Didzis Šmits piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē, kurā apspriedīs Latvijas nostāju par 30. janvāra ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē izskatāmajiem jautājumiem.

Sēde notiks Jēkaba ielā 11, sākums pulksten 9.00.

Trešdien, 25. janvārī, zemkopības ministrs Didzis Šmits piedalīsies Ministru kabineta komitejas sanāksmē par  ES fondu jautājumiem.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti piedalīsies Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras rīkotajās Kartogrāfu dienās 2023, kurās runās par aktualitātēm tālizpētes datu ieguvē, topogrāfisko karšu sagatavošanu un ģeotelpisko datu pieejamību.

Seminārs notiks Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20, Rīgā, sākums pulksten 9.30.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies konferencē “Līdzvērtīgu konkurences apstākļu radīšana Eiropas bioloģisko sēklu nozarē”, kurā runās par projekta “LIVESEEDING” aktivitātēm un apmācību iespējām.

Sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti piedalīsies demonstrējumu noslēguma seminārā par zīdītājgovju laktāciju ietekmi uz pēcnācēju augšanu un attīstību bioloģiskajā saimniekošanā un precīzo tehnoloģiju izmantošanu intensīvā jēru nobarošanā. Seminārā sniegs informāciju par demonstrējumā iegūtajiem rezultātiem, kā arī aprīkojumu un menedžmentu.

Seminārs notiks LLKC telpās, Rīgas ielā 34, Ozolniekos, Jelgavas novadā, sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies Vadošo iestāžu informācijas atbalsta platformas “EvalPLATFORM” sanāksmē, kurā ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) tīkla dalībnieki dalīsies pieredzē par KLP novērtēšanu.

Sākums pulksten 11.00.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies Ārlietu ministrijas organizētā Vecāko amatpersonu sanāksmē, kurā skatīs aktualitātes ES jautājumos.

Sākums pulksten 14.00.

Trešdien, 25. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies diskusijā  ar piekrastes zvejniekiem par roņu nodarīto zaudējumu kompensācijām.

Sākums pulksten 14.00.

Ceturtdien, 26. janvārī, zemkopības ministrs Didzis Šmits dosies iepazīšanās vizītē uz Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru Ozolniekos.

Ceturtdien, 26. janvārī, zemkopības ministrs Didzis Šmits tiksies ar Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes.

Ceturtdien, 26. janvārī, ZM speciālisti Briselē piedalīsies EK Augu, dzīvnieku veselības, pārtikas un barības pastāvīgajā komitejā, kurā izskatīs jautājumus par ģenētiski modificēto organismu izmantošanu produktu fermentēšanā.

Sākums pulksten 10.00.  

Ceturtdien, 26. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK Lauksaimniecības tirgu organizācijas komitejas darba grupā par laukaugu sektoru, kurā iepazīsies ar aktualitātēm un tendencēm dalībvalstu graudkopības un cukura tirgū, kā arī spriedīs par tirgus caurskatāmību un olīveļļas tirdzniecības standartiem.

Sākums pulksten 11.00.  

Ceturtdien, 26. janvārī, notiks KLP seminārs, kurā ZM, Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) eksperti skaidros atbalsta saņemšanas nosacījumu kārtību jaunajā plānošanas periodā un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Vairāk informācijas par semināru ŠEIT. Semināru rīko ZM sadarbībā ar LLKC.

Seminārs notiks Smiltenes kultūras centrā, Gaujas ielā 1, Smiltenē, sākums pulksten 11.00.

Ceturtdien, 26. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē  piedalīsies Valsts kancelejas, auditorfirmas PwC ( PricewaterhouseCoopers) un Valsts kases kopīgā projekta noslēguma pasākumā “Valsts pārvaldes vienoto pakalpojumu centra attīstība Latvijā”. Projekta mērķis ir  izstrādāt publiskā sektora vienoto pakalpojumu centra sistēmas koncepciju, un izstrādāt tehniskās specifikācijas un novērtēšanas vadlīnijas kopējai informācijas sistēmu arhitektūrai. 

Sākums pulksten 14.00.

Piektdien, 27. janvārī, ZM speciālisti tiešsaistē piedalīsies EK KLP stratēģiskā plāna (SP) īstenošanas ekspertu darba grupā, kurā skatīs jautājumus par KLP SP īstenošanu un uzraudzību.

Sākums pulksten 11.00.  

Piektdien, 27. janvārī, notiks KLP seminārs, kurā ZM, LAD, VAAD un LLKC eksperti skaidros atbalsta saņemšanas nosacījumu kārtību jaunajā plānošanas periodā un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Vairāk informācijas par semināru ŠEIT. Semināru rīko ZM sadarbībā ar LLKC.

Seminārs notiks Amatas kultūras namā, Egļu ielā 1, Ģikšos, Amatas pagastā, Cēsu novadā, sākums pulksten 11.00.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI