DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

2023.gada 9.janvārī darbu sāk Latvijas Pasta jaunā valde

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023.gada 9.janvārī darbu uz piecu gadu pilnvaru termiņu sāk Latvijas Pasta jaunā valde, kurā strādās gan jau zināmi Latvijas Pasta vadības profesionāļi, gan jaunpienācēji ar būtisku pieredzi citās nozarēs. Valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora (CEO) amatā darbu turpinās līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns. Jaunās valdes pirmais būtiskākais uzdevums – uzņēmuma vidēja termiņa stratēģijas izstrāde un saskaņošana.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora amatu no 9.janvāra ieņems M.Vilcāns, savukārt valdes locekļu amatos iecelti Andris Puriņš, Gusts Muzikants un Kristaps Krūmiņš, kas šo amatu ieņēma arī iepriekšējā valdes sastāvā.

Atbilstoši Latvijas Pasta padomes priekšsēdētāja Raimonda Dūdas teiktajam Latvijas Pasta jaunajā valdē darbojas “spēcīgu un kompetentu līderu komanda, kas apliecina padomes apņēmību veicināt izsvērtas un mērķtiecīgas pārmaiņu un izaugsmes programmas īstenošanu globālo izaicinājumu apstākļos.”  Uzņēmumam ir ievērojams aktīvu apjoms un patlaban vēl nerealizēts biznesa iespēju potenciāls, kas nodrošinātu iespēju nostiprināt līdera statusu reģionālajā pasta un loģistikas pakalpojumu tirgū. “Lai to veicinātu, plānojam turpināt darbu pie uzņēmuma procesu un pakalpojumu modernizēšanas un digitalizēšanas, kā arī jaunu un inovatīvu pasta pakalpojumu ieviešanas,” uzsver R.Dūda.

Savukārt Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Mārcis Vilcāns pauž pateicību Latvijas Pasta komandai un iezīmē svarīgākos tuvākajā nākotnē darāmos darbus: “Uzskatu par lielu godu un uzticības kredītu savu atkārtoto iecelšanu valdes priekšsēdētāja amatā. Paldies visai Latvijas Pasta komandai un iepriekšējai valdei par kopīgi paveikto, kas deva pamatu sasniegt rezultātus, modernizēties, augt un attīstīties. Jau tagad zinām, ka jaunās valdes pirmais būtiskākais uzdevums būs uzņēmuma vidēja termiņa jaunās stratēģijas izstrāde un saskaņošana. Mūs gaida daudzi izaicinājumi, kas saistās gan ar esošo ģeopolitisko situāciju un tirgus izmaiņām šajā kontekstā, nozares globālo virzību saistībā ar tehnoloģisko attīstību un digitalizāciju, konkurētspējas uzlabošanu, ilgtspēju un zaļo kursu.”

M.Vilcāns ir iecelts valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora (CEO) amatā, un viņa pārvaldībā ir uzņēmums un komanda, kā arī iesaistīto pušu vadība. M.Vilcāns Latvijas Pastā strādā 17 gadu, no kuriem aptuveni 11 gadu – direktora pozīcijās, savukārt no 2016.gada – valdes priekšsēdētāja amatā. M.Vilcāna vadībā ievērojami kāpināts Latvijas Pasta apgrozījums (+74%), kā arī ieviestas inovācijas un pilnveidoti pakalpojumi, piemēram, nodrošinot sīkpaku sūtījumu apstrādes, šķirošanas, svēršanas un skenēšanas automatizāciju.

K.Krūmiņš – valdes loceklis ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā un biznesa operacionālās vadības direktors (COO). K.Krūmiņš vada un pārrauga ar kapitālsabiedrības un tās meitas uzņēmumu darbību saistīto materiāltehnisko nodrošinājuma efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas izpildi, kā arī mērķu un darbības radītāju sasniegšanu. K.Krūmiņš Latvijas Pastā strādā kopš 2007.gada, uzsākot darba gaitas kā Personāla plānošanas daļas vadītāja vietnieks un izaugot līdz valdes loceklim kopš 2016.gada. Pēdējos gadus kā valdes loceklis bijis atbildīgs par darbinieku skaita ziņā lielāko struktūrvienību – pasta nodaļu, piegādes (pastnieku) tīkla, sūtījumu šķirošanas un pārvadāšanas – darbības nepārtrauktību, kvalitātes un attīstības nodrošināšanu.

A.Puriņš – valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā un galvenais finanšu pārvaldes direktors (CFO). A.Puriņa atbildībā ir uzņēmuma finanšu jautājumu vadīšana. Pēdējos gadus A.Puriņš Latvijas Pastā ieņēmis Finanšu vadības departamenta direktora amatu, izveidojot vienotu finanšu departamentu. A. Puriņš uzņēmumā vadījis finanšu un vadības grāmatvedības darbu, nodrošinājis risku vadību, sadarbību ar bankām, iepirkumu procesus.

G.Muzikants – valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā un biznesa attīstības pārvaldes direktors (CCO). Šī amata pārziņā ir kapitālsabiedrības ieņēmumi, kā arī produktu un pakalpojumu attīstības un pārdošanas virzība. G. Muzikants 10 gadu bijis komercdirektors un valdes loceklis SIA TET, kur viņa pārraudzībā bija pakalpojumu, cenu, pārdošanas un apkalpošanas kanālu, mārketinga stratēģijas izveide un realizācija. Iepriekš G. Muzikants 10 gadu bijis Kimberly-Clark Dienvidu un Centrālās Eiropas un Baltijas vadītājs, ieviešot jaunus zīmolus un produktus 12 valstīs.

Jaunā Latvijas Pasta valde attēlos – šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI