DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atbalstā energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem izmaksāti 23,5 miljoni eiro

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada decembrī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pieņēmis 134 lēmumus par atbalsta piešķiršanu energoietilpīgajiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem, un kopā sniegtā atbalsta apmērs ir 23 547 431.31 EUR.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 11. oktobra noteikumiem Nr.638 "Kārtība, kādā tiek piešķirts un administrēts atbalsts energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības komersantiem, lai mazinātu Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu radītās sekas uz ekonomiku" no 2022. gada 18. oktobra līdz 17. novembrim energoietilpīgie apstrādes rūpniecības uzņēmumi varēja pieteikties BVKB dabasgāzes un elektroenerģijas resursu cenu pieauguma kompensēšanai par laikposmu no 2022. gada 1. februāra līdz 2022. gada 31. decembrim.

Atbalsts energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem tika piešķirts granta (dāvinājuma) veidā. Atbalsts dabasgāzes un elektroenerģijas resursu cenu pieauguma kompensēšanai uzņēmumiem bija paredzēts līdz 30 % no dabasgāzes vai elektroenerģijas attiecināmajām izmaksām, kopā nepārsniedzot 2 milj. EUR saistīto personu grupai.

Atbalstam varēja pieteikties uzņēmumi, kas veic saimniecisko pamatdarbību kādā no Ministru kabineta noteikumu Nr.638 pielikumā minētajām nozarēm, to energoresursu izmaksas veido vismaz 3% no kopējām uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksām un kopējais elektroenerģijas vai kopējais dabasgāzes patēriņš uzņēmuma vajadzībām 2021. gadā bija vismaz 500 MWh.

Atbalsta saņēmēju saraksts pieejams BVKB mājaslapā šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI