DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

TP: Tiesnese Ilze Freimane uz laiku pildīs Augstākās tiesas tiesneša pienākumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 30. decembrī, Tieslietu padome rakstveida procesā nolēma uzdot Administratīvās apgabaltiesas tiesnesei Ilzei Freimanei pildīt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesneša pienākumus laikā no 2023. gada 2. janvāra līdz 2023. gada 30. jūnijam.

I. Freimane tiesneša amatā strādā kopš 2005. gada. No 2006. gada līdz 2021. gadam pildījusi arī Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas pienākumus. No 2022. gada I. Freimane strādā Administratīvajā apgabaltiesā. I. Freimane bijusi arī Tieslietu padomes locekle, kā arī darbojusies Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības valdē. Šobrīd ir Latvijas Tiesnešu biedrības un Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekle, kā arī Tiesnešu atlases komisijas priekšsēdētāja vietniece.

Tieslietu padome 2022. gada 28. novembrī nolēma pārdalīt vienu senatora vietu no Augstākās tiesas Civillietu departamenta uz Administratīvo lietu departamentu uz laiku no 2023. gada 1. janvāra līdz 2023. gada 30. jūnijam.

Papildu informācija:

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu”, Augstākās tiesas tiesnesi vakances vai pagaidu prombūtnes laikā Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma un pozitīva attiecīgā departamenta atzinuma saņemšanas var uz laiku — ne ilgāku par diviem gadiem — uzdot aizstāt apgabaltiesas tiesnesim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI