DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisijā spriedīs par nepabeigto būvju nodošanas ekspluatācijā kavēšanos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē otrdien, 20.decembrī, deputāti spriedīs par būvju kadastrālās uzmērīšanas darbu izpildes kavēšanās iemesliem, kas iedzīvotājiem un uzņēmējiem apgrūtina nepabeigto būvju savlaicīgu nodošanu ekspluatācijā. 

“1.oktobris bija termiņš, līdz kuram ekspluatācijā bija jānodod būves, kas sāktas būvēt pirms 2014.gada oktobra, vai arī nepabeigtajām ēkām bija jāpagarina būvatļauja. Ņemot vērā nepabeigto būvju īpašnieku lielo aktivitāti un vēlmi sakārtot savas īpašuma lietas, tostarp pastiprināto interesi pēc kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma, bažas rada Valsts zemes dienesta spēja laikus nodrošināt uzņēmējiem un iedzīvotājiem šo pakalpojumu. Tāpat būtiski, vai tiem, kuri nebūs paguvuši visu sakārtot, pašvaldības nepiemēros paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli,” jautājuma aktualitāti pirms sēdes ieskicē Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. 

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Valsts zemes dienesta, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi”, Būvniecības valsts kontroles biroja un Rīgas domes Būvniecības kontroles pārvaldes. 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde otrdien, 20.decembrī, sāksies pulksten 10.00, un tā notiks komisijas sēžu zālē, 308.telpā, Jēkaba ielā 16.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI