DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jelgavā NVO Forums, izsludināta pieteikšanās 6 mēnešu demokrātijas akadēmijai un citas ziņas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šo sestdien notiks Jelgavas NVO Forums – aicinām ikvienu piedalīties

Sestdien, 10. decembrī Jelgavas Valsts ģimnāzijā Mātera ielā 44 notiks Jelgavas nevalstisko organizāciju (NVO) forums "Mēs esam Jelgava!". Tajā aicināti piedalīties NVO pārstāvji un citi jelgavnieki, kas aktīvi iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Forumam jāpiesakās līdz 8. decembrim, aizpildot elektronisko pieteikuma formu vai zvanot pa tālruni 63005468.

Programma: https://www.jelgava.lv/files/jelgavas_nvo_forums_programma_2022_(1).pdf

Pieteikšanās: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEjkRqK-Wik9OGx-HjSCjPx1G-0NOBMxFJ1gJyrI4sIUZh6Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Pasākumā būs iespēja uzzināt noderīgu informāciju darbam – finanšu iespējas, Jelgavas pilsētas attīstības jautājumi un darba grupās būs iespēja izvirzīt priekšlikumus labākai pilsoniskās sabiedrības sadarbībai ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldību. Lieliska iespēja ietekmēt pilsētā notiekošo!

Demokrātijas akadēmija – 6 mēnešu programma, atklāšana janvāra beigās Valsts Prezidenta pilī

  • Vēlies, lai sabiedrība un vide mums apkārt būtu labāka, ar daudzveidīgām, vienādām iespējām visiem?
  • Vēlies uzzināt un izprast, kas ir pilsoniska sabiedrība?
  • Gribi zināt, kā vari iesaistīties, līdzdarboties un “darīt vairāk”, ietekmējot sabiedrībā notiekošos procesus?

Piesakies dalībai Demokrātijas akadēmijā!

Mācies, uzzini, iedvesmojies no reāliem pieredzes stāstiem, pilnveido savas kompetences, uzdrošinies līdzdarboties un būt aktīvam, ietekmējot lēmumus, kas tiek pieņemti un attiecas uz ikvienu no mums! 

Demokrātijas akadēmija ir īpaši izstrādāta mācību programma pilsoniskās kompetences stiprināšanai:

  • 4 daudzveidīgas, iedvesmojošas, informatīvi bagātas nodarbības Rīgā ar Latvijā un ārvalstīs augsti novērtētiem, zinošiem ekspertiem.
  • 4 izzinošas, praktiskas, ikdienā pielietojamu un izmantojamu prasmju bagātas tikšanās reizes Latvijas reģionos.
  • regulāras savstarpējas pieredzes apmaiņas, tikšanās, diskusijas, viedokļu apmaiņas.

Demokrātijas akadēmijas mācību periods: 2023. gada janvāris – jūnijs. Mācību noslēgumā katram akadēmijas absolventam tiek izsniegta apliecība par mācību programmas apgūšanu.

Piesakies dalībai Demokrātijas akadēmijā – līdz 2023. gada 8. janvārim, aizpildot pieteikuma anketu – https://ej.uz/pieteikumsDA

📙Vairāk par Demokrātijas akadēmiju uzzini virtuālajā bukletā  – https://heyzine.com/flip-book/46c0d58b21.html

Lai uzzinātu aktualitātes, pieseko Demokrātijas akadēmijas Facebook lapai: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087406576567

Valsts Probācijas dienests piedāvā brīvprātīgos NVO darbam

Nosūtam Jums informatīvu materiālu par iespēju būt līdzgaitniekam vai starpniekam izlīguma veikšanai Valsts probācijas dienestā. Būsim pateicīgi, ja padalīsieties ar šo informāciju izglītības iestādēm, institūcijām, biedrībām, vai nodot ziņu gan kolēģiem, gan Jums zināmam aktīvam cilvēkam, piemēram, uzņēmējs, sportisku aktivitāšu piekritējs u.c., jebkuram, kuram varētu likties saistoši šis AICINĀJUMS, kuram ir laiks, iespējas sniegt mūsu probācijas klientiem jaunu/savādāku dzīves pieredzi. Pasaules pieredze liecina – brīvprātīgais darbs ar likumpārkāpējiem ir efektīvs līdzeklis viņu resocializācijā, tāpēc brīvprātīgie var sniegt nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības drošības veicināšanā.

Tev ir iespēja kļūt par brīvprātīgo līdzgaitnieku vai par brīvprātīgo starpnieku izlīguma procesā (skat. pielikumus).

Līdzgaitniecība - brīvprātīgs sadarbības process starp brīvprātīgo (līdzgaitnieku) un personu, kura izcieš sodu (aizbilstamo), lai kopīgi sasniegtu izvirzītos mērķus. Līdzgaitnieks sadarbojas ar aizbilstamo, lai dalītos ar savām zināšanām, prasmēm vai vienkārši būtu līdzās, kad tas ir nepieciešams. Ar savu atrašanos līdzās līdzgaitnieks palīdz aizbilstamajam risināt dažādus praktiskus jautājumus, veicina pozitīvi pavadīt brīvo laiku un saskatīt dzīvē jaunas iespējas. Līdzgaitnieks var aizstāt negatīvi ietekmējošu draugu un paziņu ietekmi, sniegt pozitīvus uzvedības piemērus, kā arī stiprināt aizbilstamā spējas dzīvot sabiedrībā, nepārkāpjot likumu.

Lūdzam sazināties ar Kristīni Gorlānovu, Kristine.Gorlanova@vpd.gov.lv

Uzzini pieredzi – laimīgā mācīšanās biedrībā “Skaņumāja”

No 25.līdz 27.novembrim Nordplus projekta “Laimīgā mācīšanās” ietvaros notika izglītošanās un pieredzes apmaiņas pasākums biedrībā “Skaņumāja”, kurā piedalījās dalībnieki no četrām izglītības un kultūras organizācijām: Tallinas Tautas augstskolas (Igaunija), Zarasai kultūras centra (Lietuva), biedrības “Aizkraukles reģionālā Tautskola” un, protams, no biedrības “Skaņumāja”. Šajā projektā piedalās cilvēki, kuri saistīti ar tradicionālo kultūru un mūzikas mācīšanu pieaugušajiem.

Skatīt vairāk un aicinām sekot aktivitātēm Facebook lapā https://www.facebook.com/profile.php?id=100083301702890

Projektu finansē programma Nordplus

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI