DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina pieteikties Latvijas – Lietuvas programmas pirmajā projektu konkursā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā Interreg VI-A Latvijas–Lietuvas programmas 2021.–2027. gadam (programma) vadošā iestāde, aicina interesentus no š.g. 28.novembra līdz 2023. gada 29. marta plkst. 17:00 pieteikties programmas pirmajā projektu konkursā.  

Programmu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) 29,2 miljonu eiro apmērā ar maksimālo atbalsta intensitāti 80% apmērā no projekta attiecināmajiem izdevumiem. 

Programmai var pieteikties valsts budžeta iestādes, pašvaldības un to izveidotās iestādes, biedrības un nodibinājumi no Programmas teritorijas. Konkursa nosacījumi nosaka, ka projekta īstenošanā jāiesaistās vismaz vienai Latvijas un vienai Lietuvas institūcijai. Pirmajā projektu konkursā pretendenti var pieteikties jebkurā no programmas prioritātēm, pieteikumus var iesniegt elektroniski, izmantojot sistēmu JEMS vietnē  https://jems.latlit.eu.  

Programmai piecas prioritātes: institucionālo spēju stiprināšana un iedzīvotāju sadarbība, zaļa un ilgtspējīga attīstība (tai skaitā veicinot pielāgošanos klimata pārmaiņām un uzlabojot vides un bioloģisko daudzveidību un aizsardzību), sociāli iekļaujoša sabiedrība, kā arī tūrisma un dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma ekonomiskais potenciāls. Katrai prioritātei ir noteikts kopējais pieejamais finansējuma apjoms, maksimālais ERAF finansējums un maksimālais kopējais projekta budžets. Papildinformācija par konkursu un iesniedzamajiem dokumentiem:  https://latlit.eu/calls-for-proposals/ 

Programmas teritoriju veido Kurzemes, Zemgales un Latgales NUTS 31 reģioni Latvijā un Klaipēdas, Telšu, Šauļu, Paņevežas un Utenas NUTS 3 reģioni Lietuvā. 

Programmas Apvienotais sekretariāts 2023. gada pirmajos mēnešos Latvijā un Lietuvā plāno organizēt informatīvus seminārus. Aicinām sekot līdzi informācijai programmas mājaslapā www.latlit.eu. 

1 Eiropas Savienības statistiski teritoriālo vienību klasifikācijas dalījums.8 NUTS klasifikācija nosaka dalībvalstu ekonomiskās teritorijas iedalījumu, kas ietver arī to ārpusreģionālo teritoriju. Klasifikācija ir hierarhiska, tā katru dalībvalsti iedala trijos līmeņos – NUTS 1, NUTS 2 un NUTS 3. Otrais un trešais līmenis attiecīgi ir pirmā un otrā līmeņa apakšvienības. Teritoriālo vienību definīcija ir balstīta uz administratīvi teritoriālajām vienībām, kādas pastāv Eiropas Savienības dalībvalstīs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI