DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM pārstāvji gūst pieredzi darba vizītē Izraēlā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (VARAM) projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros piedalījās darba vizītē Izraēlā, lai nodrošinātu pieredzes apmaiņu par ārvalstīs pielietotiem atbalsta instrumentiem, lai veicinātu teritoriju sociālekonomisko attīstību Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ).  

Vizītes pirmajā dienā, 28. novembrī, DellEMC ekselences centrā, kas atrodas  Beerševā, noritēja tikšanās ar Izraēlas ekonomikas un industrijas ministrijas un privātā sektora pārstāvjiem ar praktisku iespēju iepazīt uzņēmējdarbības atbalsta struktūru Izraēlā.  

Tikšanās laikā Izraēlas ministrijas pārstāvji prezentēja nodarbinātības atbalsta programmas ar mērķi piesaistīt darbaspēku valsts noteiktajos prioritārajos reģionos, iepazīstināja ar  atbalsta programmām privāto investīciju un augsti kvalificēta darba spēka piesaistei reģionos, kā arī raksturoja uzņēmējdarbības vidi Izraēlā. Svarīgs aspekts, ko uzsvēra Izraēlas ministrijas pārstāvji, ir investīciju ieguldīšana zaļās ekonomikas virzībā, lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas. Vizītes ietvaros DellEMC ekselences centrā VARAM pārstāvjiem tika nodrošināta iespēja apmeklēt tehnoloģiju uzņēmumu Dell, iepazīstoties ar priekšnoteikumiem šādu reģionu ienākšanai valsts attālākajos reģionos. 

Valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša: “Izraēlas piemērs apliecina būtisko nozīmi augstu kvalificēta darba spēka piesaistei kā priekšnoteikumam uzņēmumu produktivitātei reģionos. Vienlaikus tas arī demonstrē reģionālās attīstības atbalsta instrumentu nozīmi šādu speciālistu piesaistei reģionos.”  

Vizītes laikā iegūtā pieredzes apmaiņa ietverama VARAM izstrādātajā Rīcības plānā Latgales reģiona ekonomiskajai izaugsmei 2023.-2025. gadam, kas paredz Latgales reģiona SEZ darbības pilnveidi un attīstību.  

Savukārt, 29. novembrī VARAM pārstāvji piedalījās Latvijas un Izraēlas biznesa foruma atklāšanā, kura laikā dibināti kontakti ar valsts un privātā sektora pārstāvjiem SEZ darbības attīstībai Latvijā, uzverot Latgales reģiona un Latgales SEZ piedāvātās iespējas un priekšrocības

Brauciens organizēts Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un Andras Levites kundzes Valsts vizītē Izraēlā ietvaros, kas notika no 2022. gada 27.-30. novembrim.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI