DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājs Melnās kafijas vakarā: brīva, neatkarīga valsts - katra upura vērta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Šovakar pieminam mūsu varoņus, un tie ir īpaši cilvēki. Varonība nav bravūra vai izrādīšanās. Tā saistīta ar upuri. Spēju upurēt pašu dārgāko, sevi, kā lielāka vārdā. Brīva, neatkarīga valsts – katra upura vērta,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 30.novembrī, uzrunājot klātesošos Melnās kafijas vakarā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā par godu Brīvības cīņās kritušajiem Latvijas Kara skolas kadetiem. 

Piemiņas vakarā Saeimas priekšsēdētājs pauda, ka varonība ir arī pieticīga. “Tā neprasa slavu, zeltu un godu, un melna kafija un rupjmaize tam ir apliecinājums. Toreiz kadeti skaidri zināja, kas ir tas lielākais, svarīgākais. To zinām arī mēs - brīva, neatkarīga valsts,” klātesošajiem sacīja E.Smiltēns. 

“Jūs, kadeti, esat šo varoņu pēcteči un mantinieki. Auguši brīvā, neatkarīgā un demokrātiskā Latvijā. Latvijā, par ko cīnījās un kam nesa savu dzīvības upuri kadeti 1919.gadā. Zinu, ka jūsu sirdis ir īstajā vietā - lepnas par savu zemi, neuzpērkamas un drosmīgas. Mantojušas varoņgaru un pienākumu sargāt Latviju mūžam,” uzrunājot jaunos kadetus, sacīja Saeimas priekšsēdētājs. 

Melnās kafijas vakara tradīcijas pirmsākumi meklējami starpkaru periodā, kad tika dibināta Latvijas Kara skola, un šī tradīcija atjaunota 1993.gadā. Atceroties 1919.gada Brīvības cīņu notikumus, pasākumā tiek godināti 14 cīņās kritušie kadeti. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI