DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022: mežs bez robežām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Krāsainu un radošu Latvijas Mākslas akadēmijas studentu radīto mākslas darbu ielokā otrdien, 22. novembrī, tika pasniegta “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022”. Stipendijas konkursa mērķis ir studentu vidū veicināt izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug.

1500 eiro lielo stipendiju turpmākai mākslinieciskā talanta attīstīšanai ieguva akadēmijas maģistra programmas Glezniecības apakšnozares 2. kursa studente Alise Builevica par darbu “Mežs”. 

“Meža un dabas tēmu attēlošana mākslas darbos man ir ļoti tuva. Gleznojot šo darbu, domāju par to, vai tik tiešām visiem mežiem vajadzīgi nosaukumi un robežas, kas tos atdala citu no cita. Visi meži varētu būt viens liels mežs. Darbā “Meži” attēlota figūra, kas sapludina šīs robežas,” par savu darbu stāsta jaunā māksliniece.

Dzīvošanu lauku mājā pie meža Alise uzskata par privilēģiju un papildu komfortu, jo bieži vien dodas uz mežu iedvesmas meklējumos, nereti arī glezno mežā. Sirdij tuvākie meži atrodas Kurzemes pusē.

Pasākuma laikā konkursa finālistus sveica LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, uzsverot mākslas un mežsaimniecības ciešo sasaisti, un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš, kurš augstu vērtē katra studenta unikālo redzējumu un meža tēmas atspoguļojumu.

Stipendiju konkursa 15 finālistu darbus aicinām iepazīt klātienē darbdienās no pl. 9.00 - 17.00 LVM klientu centrā Rīgā, Vaiņodes ielā 1 līdz pat novembra beigām vai virtuālā izstādē vietnē: www.lvm.lv/maksla.

Konkursu “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā” rīko jau sesto gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) ar mērķi veicināt studentu vidū izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug. Konkursa dalībniekiem bija glezniecības darbā jāveido asociācijas par mākslas mijiedarbību ar vides ilgtspējīgu attīstību. Konkursa ietvaros studentiem jāsaista jaunrade ar meža augošo lomu Latvijas tautsaimniecībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI