DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Eiropas Komisija apstiprina Sanofi Pasteur vakcīnu pret Covid-19 “VidPrevtyn Beta”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zāļu valsts aģentūra informē, ka Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Covid-19 vakcīnu “VidPrevtyn Beta”. Šī vakcīna ir paredzēta lietošanai balstvakcinācijā pieaugušajiem, kuri iepriekš saņēmuši mRNS vai adenovīrusa vektora Covid-19 vakcīnu.

Šādu lēmumu Eiropas Komisija pieņēma, balstoties uz Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) sniegto rekomendāciju.

EZA Zāļu reģistrācijas komiteja ieteica šai vakcīnai piešķirt standarta reģistrācijas apliecību, un secināja, ka vakcīna ir droša, kvalitatīva un pieejami ticami pierādījumi par šīs vakcīnas spēju rosināt imūno atbildi, kas nodrošinātu aizsardzību pret Covid-19. 

Vakcīnu izstrādājis uzņēmums “Sanofi Pasteur”, un tā satur uz SARS-CoV-2 vīrusa beta paveida virsmas esošā pīķa proteīnu. Vakcīna satur arī adjuvantu – vielu, kas palīdz stiprināt imūno atbildi pret vakcīnu.

Pētījumos biežāk novērotās vakcīnas “VidPrevtyn Beta” blakusparādības bija sāpes injekcijas vietā, galvassāpes, muskuļu vai locītavu sāpes, vispārēja slikta pašsajūta un drebuļi. Tās lielākoties bija vieglas un mazinājās pāris dienu laikā pēc vakcinācijas.

Saskaņā ar vakcīnas reģistrācijas apliecības īpašnieka sniegto informāciju Nacionālajam veselības dienestam pirmā šo vakcīnu piegāde Latvijā ir plānota laikā no 5. līdz 11. decembrim.

EZA zinātniskās komitejās strādā arī Latvijas Zāļu valsts aģentūras speciālisti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI