DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija izsludina priekšizpētes vizīšu granta projektu konkursu attīstības sadarbības projektiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija izsludina granta projektu konkursu “Atbalsts priekšizpētes vizīšu finansējumam attīstības sadarbības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs”. Priekšizpētes vizīte ir darba brauciens, lai nodibinātu kontaktus ar partneriem saņēmējvalstī un, izstrādātu attīstības sadarbības projekta piedāvājumu. Granta projektu konkurss paredzēts beztermiņa, proti, iesniegumus varēs iesniegt izvērtēšanai rindas kārtībā, kamēr ir pieejams finansējums kalendārajā gadā.

Pieteikties aicināta ikviena Latvijas Republikas tiešās un pastarpinātās valsts pārvaldes iestāde, atvasinātas publiskas personas, citas valsts iestādes, kā arī Latvijas Republikā reģistrētas biedrības, nodibinājumi, komersanti, arodbiedrības un citi subjekti.

Konkursā iespējams iesniegt projektu pieteikumus par attīstības sadarbību jebkurā partnervalstī, tomēr izvērtēšanā priekšroka tiks dota projektiem Āfrikas reģiona valstīs, Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīs (īpaši Gruzijā, Moldovā, Ukrainā) un Centrālāzijas valstīs (īpaši Kirgizstānā, Tadžikistānā, Uzbekistānā).

Projekta vērtēšanas galvenie kritēriji ir: projekta ideja (atbilstība tematiskajām prioritātēm), iesniedzēja pieredze (pieredze attīstības sadarbības projektu īstenošanā vai darba pieredze nozarē), sadarbības partnera un līdzfinansējuma esamība (sadarbības partnerim ir pieredze un kompetence, lai potenciāli izstrādātu attīstības sadarbības projektu). Papildu punktus iespējams saņemt, ja īstenotājs piesaista līdzfinansējumu, kā arī, ja partneris ir jauns un ar to iepriekš nav bijusi sadarbība.

Projektu īstenošanai kopējais pieejamais finansējums 2022. gadā ir 15 000 EUR.

Informācija par konkursa uzvarētājiem tiks publicēta Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI