DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tieslietu padome apstiprina tiesnešu un tiesu darbinieku mācību programmu 2023. gadam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 21. oktobrī, Tieslietu padome apstiprināja tiesnešu un tiesu darbinieku mācību programmu 2023. gadam.

Mācību programma izstrādāta, ņemot vērā tiesnešu, tiesu darbinieku un prokuroru pieteiktās mācību vajadzības, kā arī nodibinājuma “Latvijas tiesnešu mācību centrs” ieteikumus. Tiesnešiem un tiesu darbiniekiem 2023. gadā paredzētas mācības civiltiesību un civilprocesa, krimināltiesību un kriminālprocesa, administratīvo tiesību un administratīvā procesa jomā, kā Satversmes tiesas procesa aktualitātēs. Tāpat tiks organizētas mācības jaunajiem tiesnešiem un e-mācības liecinieku pratināšanā. Mācību programmu izstrādāja nodibinājums “Latvijas tiesnešu mācību centrs”, saskaņojot to ar Tiesu administrāciju.

Tieslietu padome atbalstīja arī Latvijas Tiesnešu biedrības ierosinājumu piešķirt bijušajam Augstākās tiesas priekšsēdētājam senatoram Andrim Guļānam Goda tiesneša nosaukumu par ieguldījumu Latvijas tiesu sistēmas veidošanā, tās attīstībā un godprātīgu darbu tiesneša amatā.

Tieslietu padome saskaņoja viedokli Satversmes tiesai lietā Nr. 2022-19-01 par Advokatūras likuma 16. panta 3. punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 106. pantam, paužot viedokli, ka ir pamatoti no advokatūras izslēgt personas, kuras izdarījušas tīšu noziedzīgu nodarījumu, bet pret kurām krimināllieta izbeigta balstoties uz nereabilitējoša pamata.  

Papildu informācija:

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu”, viena no Tieslietu padomes funkcijām ir tiesnešu, tiesu darbinieku mācību programmu saturu apstiprināšana.

Tiesnesim, kurš godprātīgi strādājis un izbeidzis tiesneša darbību, Tieslietu padome var piešķirt Goda tiesneša nosaukumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI