DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rūpēs par izglītojamo drošību Ventspils Tehnikumā notiek Valsts policijas rīkots reids

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022.gada 10.oktobrī Valsts policijas Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas kinologiem un dienesta suņiem Marko, Yaro un Enzo, saskaņojot to ar izglītības iestādes vadību, veica profilaktisko pasākumu Ventspils Tehnikumā.

Ņemot vērā, ka atkarību izraisošās vielas salīdzinoši viegli nonāk jauniešu rīcībā un apzinoties risku, ko šādu vielu lietošana nodara jauniešu veselībai, Ventspils Tehnikumā īpaša uzmanība tiek pievērsta profilaktiskajam darbam šo vielu izmantošanas samazināšanā.

Jau vairāku gadu garumā sadarbībā ar Valsts policiju tiek rīkoti pasākumi, kuri mērķis ir gan preventīvās sarunas ar izglītojamiem, kuri uzsāk mācības 1.kursā, gan Valsts policijas profilaktiskās pārbaudes, kurās tiek izmantoti arī dienesta suņi. Šī mācību gada pirmajā pārbaudē pirmo reizi tika veiktas pārbaudes, kurās piedalījās suņi, kuru uzdevums ir atrast cigaretes, to skaitā arī elektroniskās cigaretes, kuras aizliegts lietot personām, kas ir nepilngadīgas.

Šajā profilaktiskajā pārbaudē tika pārbaudīti vairāk kā 450 1.un 2. kursa audzēkņu, rezultātā ir uzsākti 11 administratīvo pārkāpumu procesi pret jauniešiem vecumā no 15 – 17 gadiem par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu glabāšanu. Attiecībā uz vienu personu radās aizdomas, ka viņa, iespējams, ir apreibinošo vielu ietekmē, persona tika nogādāta medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Ventspils Tehnikums izsaka pateicību Valsts policijai par ilggadēju sadarbību un atsaucību, vienlaikus izsakām pateicību arī lielākajam vairumam mūsu audzēkņu un viņu ģimeņu, kas atbalsta mūsu kopīgo darbu, lai samazinātu nelikumīgu atkarību izraisošo vielu apriti – lietošanu, glabāšanu un realizāciju, kas ir mūsu sabiedrības kopīgs izaicinājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI