DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Izveidots sociālo uzņēmumu digitālais katalogs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas laikā izveidots sociālo uzņēmumu digitālais katalogs - socuznemumi.lv – vieta, kur apkopota informācija par 220 Latvijā reģistrētajiem sociālajiem uzņēmumiem, sniedzot informāciju par uzņēmumu piedāvājumu un sociālo mērķi. Digitālais katalogs piedāvā atlasīt uzņēmumus pēc dažādiem kritērijiem, atrodama arī saite uz uzņēmuma mājaslapu vai sociālo tīklu profilu, papildu filtriem, lapā iestrādāta iespēja redzēt līdzīgos uzņēmumus.

Sociālo uzņēmējdarbību var raksturot kā preču ražošanu un pakalpojumu sniegšanu ar mērķi radīt sociālo ietekmi. Par galveno mērķi sociālie uzņēmumi parasti izvirza – risināt kādu sociālu problēmu vai radīt labumu plašākai sabiedrībai, vienlaikus sociālie uzņēmumi var darboties kā sociālo pārmaiņu dzinējspēks, piedāvājot inovatīvus risinājumus.

Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā pēdējos gados ievērojami attīstījusies – audzis sociālo uzņēmumu skaits, arī pārstāvēto jomu loks ir plašs un tās dažādie virzieni kalpo par sabiedrības saliedēšanas un virzības instrumentu, pierādot, ka ikviens var būt gan sabiedrības, gan darba tirgus pilnvērtīgs dalībnieks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI