DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs atklās kiberdrošības konferenci “Kiberšahs 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 4. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies ikgadējās starptautiskās kiberdrošības konferences “Kiberšahs 2022” atklāšanā.

Konferenci “Kiberšahs 2022” organizē CERT.LV un Latvijas Interneta asociācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un uzņēmumiem “LMT”, “dots.”, “Tet”, “Cyber Circle”, “Cybexer Technologies” un “CTF Tech”.

Konference norisināsies 4. un 5. oktobrī, ietverot centrālo sesiju, kas būs veltīta stratēģiski politiskiem kiberdrošības jautājumiem Latvijas un Eiropas līmenī, kā arī tehnisko paralēlsesiju “KiberŠoks”,  kuras dalībnieki padziļināti aplūkos tehniskus kiberdrošības jautājumus.

Konferences programma un plašāka informācija par lektoriem ir pieejama pasākuma tīmekļvietnē cyberchess.lv. Konferencei tiešsaistē varēs sekot arī dalībnieki, kas pasākumam nav paspējuši reģistrēties.

Konferences ietvaros CERT.LV rīkos arī īpašas kiberdrošības sacensības „Capture the Flag”, kas radītas, lai aicinātu spēles dalībniekus stāties pretī dažādiem kiberdrošības izaicinājumiem.

Kiberdrošības konferencei “Kiberšahs 2022” reģistrējušies teju 1000 informācijas tehnoloģiju drošības eksperti un interesenti, kas sekos līdzi pasākuma norisei gan attālināti, gan klātienē. Kopumā dalībnieki pārstāvēs ap 30 pasaules valstis.

Konferences runātāju vidū būs Aizsardzības ministrijas, CERT.LV, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta, Eiropas Komisijas, NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā, kā arī Latvijas un ārvalstu informāciju tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvji.

Konference “Kiberšahs 2022” notiks Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros, ko organizē Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Kiberdrošības mēneša iniciatīva norisinās jau 10 gadus, un tās mērķis ir veicināt Eiropas Savienības iedzīvotāju un uzņēmumu izpratni par kiberdrošību, sniedzot informāciju par aktuālākajām kiberaizsardzības metodēm. Īpašu uzmanību iniciatīva šogad pievērsīs pikšķerēšanai un šifrējošo vīrusu uzbrukumiem. Šo tēmu padziļinātai aplūkošanai Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi informatīvus materiālus, kas tiks publicēti oktobra laikā Aizsardzības ministrijas un CERT.LV tīmekļa vietnēs un sociālo tīklu kontos.

CERT.LV ir “Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta” struktūrvienība, kas darbojas Aizsardzības ministrijas pakļautībā Informācijas tehnoloģiju drošības likuma ietvaros. CERT.LV misija ir veicināt informācijas tehnoloģiju drošību Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI