DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latgalē un Sēlijā norisinās militāro mācību “Namejs 2022” rudens posms

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: J. Gedušs.

Kopš 5. septembra Latgalē un Sēlijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2022” rudens posms, kurā piedalās Zemessardzes 3. Latgales brigādes štābs un bataljoni.

No 16. līdz 18. septembrim Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljoni savā atbildības teritorijā īstenos militāro mācību “Namejs 2022” taktisko situāciju izspēli. Tās laikā tiks pārbaudīta karavīru, rezerves karavīru un zemessargu spēja veikt uzdevumus hibrīdkara un konvencionālā apdraudējuma apstākļos.

Vingrinājumi notiks iepriekš saskaņotās vietās Aizkraukles novadā, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Jēkabpils novadā, Līvānu novadā, Preiļos un Preiļu novadā, Ludzas novadā, Rēzeknē un Rēzeknes novadā.

Spēju nodrošināt medicīnas atbalstu lauka apstākļos trenēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes Medicīnas rota. Daugavpilī, Zemessardzes 34. kājnieku bataljona štāba teritorijā, tiks izvērsts atbalsta punkts, aktivitātēs iesaistot arī sabiedrotos no Lielbritānijas un Daugavpils Medicīnas koledžas studentus.

Mācību uzdevumu izpildes laikā Latgalē un Sēlijā pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Trenējot vienību kaujas spējas, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības, izmantotās teritorijas pēc uzdevumu izpildes nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ar ieročiem un ekipējumu. Tomēr mācību aktivitāšu norises tuvumā aicinām strikti ievērot mācību organizatoru sniegtos norādījumus!

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku mācību “Namejs 2022” rudens posms, kura laikā pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārvietosies Latvijas un sabiedroto valstu karavīri un militārās tehnikas vienības. Mācību uzdevumu izpildes laikā periodiski notiek dažādu militāro gaisa kuģu lidojumi Latvijas gaisa telpā, tostarp zemā augstumā, kā arī kaujas šaušana poligonos.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz visaptverošas valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par mācību norisi dažādos Latvijas novados Latvijas armijas sociālo tīklu kontos, kā arī Nacionālo bruņoto spēku tīmekļa vietnē www.mil.lv.

Papildus informācija par minētajām mācību “Namejs 2022” aktivitātēm pieejama, sazinoties pa tālruni 28637064.

Par Zemessardzi

Dienests Zemessardzē ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā apgūt militārās pamatiemaņas, noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās visā Latvijā un ārzemēs.

Zemessardzē nešķiro pēc dzimuma, tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar Zemessardzei atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 3.Latgales brigādei, zvaniet uz 1811, spiediet ciparu “3” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni: Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā un Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī.

Papildu informācija tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI