DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Nodokļi

Zemkopības ministrija aicina piedalīties tiešsaistes diskusijā “Samazināt PVN pārtikai. JĀ? NĒ?”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrija (ZM) aicina piedalīties tiešsaistes diskusijā “Samazināt PVN pārtikai. JĀ? NĒ?”, kas notiks piektdien, 16. septembrī, plkst. 15.00–16.00 ZM Facebook profilā.

2018. gadā Latvijā tika ieviesta samazinātā Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme 5% apmērā svaigiem augļiem, dārzeņiem un ogām. Kāda bijusi tā ietekme uz Latvijas ekonomiku?

Latvijas iedzīvotāji šoruden piedzīvo augstāko cenu kāpumu pārtikas produktiem, ko izraisījis dramatiskais energoresursu cenu, kā arī pārtikas ražošanas izejvielu cenu kāpums. ZM ir rosinājusi piemērot samazināto PVN likmi arī svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām un piena produktiem. Vai šobrīd samazinātās PVN likmes piemērošana šiem pārtikas produktiem ir iespējamais risinājums turpmāka cenu kāpuma ierobežošanai?

Atbildes uz šiem uz citiem jautājumiem meklēs tiešsaistes diskusijas dalībnieki – zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis, SIA “Very Berry” valdes priekšsēdētāja Gundega Sauškina, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes rektore Irina Pilvere, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis un Zemnieku saeimas valdes loceklis Mārtiņš Trons.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI