DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri un tehnika piedalās militārajās mācībās “HANDWERK 2022” Austrijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Laikā līdz 17. septembrim Allentsteigā, Austrijā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri un militārā tehnika piedalās kaujas šaušanas mācībās “HANDWERK 2022”, ko organizē Austrijas bruņoto spēku 4. Mehanizētā brigāde.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri militārajās mācībās tiks integrēti Austrijas bruņoto spēku bataljonā, lai veiktu kaujas šaušanu ar pašgājējartilērijas sistēmas M109A5Oe haubicēm, sniedzot netiešo uguns atbalstu baterijas, bataljona un brigādes līmenī. Mācībās tiks pilnveidota starptautiskā sadarbība un savietojamība.

“Līdz šim Latvijas – Austrijas savstarpējā militārā sadarbība ir bijusi ļoti veiksmīga. Šīs mācības Artilērijas diviziona karavīriem ir lieliska iespēja, lai vingrinātu taktisko un kaujas šaušanas iemaņas baterijas un bataljona līmenī, kā arī netiešās uguns un atbalstu elementu integrēšanu brigādes līmenī, tādejādi sekmējot praktisko iemaņu uzturēšanu un sadarbību starp Latvijas un Austrijas bruņotajiem spēkiem”, uzsver Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers.

 Militāro mācību aktīvā fāze sāksies 5. septembrī un noslēgsies 17. septembrī, kad mācību dalībnieki atgriezīsies atpakaļ dislokācijas vietās.

Jau ziņots, ka laika posmā no 2017. gada aprīļa līdz 2018. gada oktobrim Latvija saņēma 47 no Austrijas pasūtītās M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmas, tostarp arī uguns vadības un apmācības platformas. Pašgājējhaubiču sistēmu iegāde bija nozīmīgs Nacionālo bruņoto spēku artilērijas papildinājums, kas ļāvis uzlabot valsts aizsardzības spējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI