DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS kļuvusi par “Eiropas Pilsētu un reģionu alianses Ukrainas atjaunošanai” asociēto partneri.

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

24. augustā Ukrainā svin Neatkarības dienu, esot lepniem par savu zemi un tautu. 24. augustā aprit arī pusgads, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Pusgads, kopš Ukrainas pašvaldībās tiek darīts viss iespējamais un neiespējamais, lai organizētu iedzīvotāju aizsardzību, nodrošinātu pakalpojumu pieejamību, sniegtu humanitāro palīdzību un vienlaikus domātu par to, kā atjaunot to, kas sagrauts.

Latvijas Pašvaldību savienība, vēlreiz apliecinot solidaritāti ar Ukrainas pašvaldībām, kļuvusi par Eiropas Pilsētu un reģionu alianses Ukrainas atjaunošanai asociēto partneri. Latvijas delegācija Eiropas Reģionu komitejā jau neilgi pēc Krievijas agresijas Ukrainā uzsākšanas aicināja sākt kopīgi plānot Ukrainas pašvaldību atjaunošanu, šim mērķim apvienojot tos, kuri jau sniedz savu atbalstu un palīdzību Ukrainai.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Šī pusgada laikā Latvijas pašvaldības un mūsu iedzīvotāji nesavtīgi snieguši atbalstu Ukrainas pašvaldībām un to iedzīvotājiem, sūtot humanitāro palīdzību ar pārtiku, drēbēm un medikamentiem, pašvaldības un to iedzīvotāji nesavtīgi sniedz palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem arī tepat Latvijā.  Mēs esam dalījušies ar to, kas mums ir, sniedzot Ukrainas iedzīvotājiem kopības sajūtu un stiprinot viņu ticību tam, ka kopā viņu sapnis par brīvību un mieru ir piepildāms.”

Aliansi, atsaucoties Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska aicinājumam, dažas dienas pēc Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanas Ukrainai izveidoja Eiropas Reģionu komiteja un tās partneri, tādējādi kļūstot par vēl vienu nozīmīgu soli Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Eiropas Pilsētu un reģionu alianses mērķis ir koordinēt kopīgos centienus palīdzēt Ukrainas atjaunošanai, tostarp daloties pašvaldību labās prakses pieredzē un zināšanās.

Vienlaikus Latvijas delegācija Eiropas Reģionu komitejā uzsvērusi, ka Ukrainas atjaunošana nevarēs būt veiksmīga, karam turpinoties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI