DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksmes” iepirkumā par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi piedāvājumus iesnieguši 2 piegādātāji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksmes” iepirkuma otrajā kārtā par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi finanšu un tehniskos piedāvājums iesnieguši 2 piegādātāji –  “Solaris Bus & Coach Sp. z o.o.” un “Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S. Tālāk notiks rūpīga pretendentu piedāvājumu vērtēšana atbilstoši saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma vērtēšanas kritērijiem un līguma slēgšanas tiesību piešķiršana.

Būtiskākais vērtēšanas kritērijs būs zemākā piedāvātā cena – īpatsvars 72 %. Savukārt ar 22% īpatsvaru tiks vērtēti pretendentu tehnoloģisko risinājumu piedāvājumi – transportlīdzekļa ietilpība, elektroenerģijas patēriņš, gaitas rezerve, vilces baterijas garantijas laiks. Tiks arī vērtēts termiņš, kādā laikā pretendents spēj saražot un piegādāt elektroautobusus. Līguma slēgšanas tiesības tiks piešķirtas piedāvājumam, kurš saņems augstāko punktu skaitu.

Šāda pieeja tiek piemērota, lai uzņēmumus izvēlētos piemērotākos ar elektrību darbināmus autobusus, kas iekļausies Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, ņemot vērā esošo infrastruktūru.

Iegādājoties elektroautobusus, tiks būtiski mazināta transporta radītā negatīvā ietekme uz vidi Rīgas pilsētā, kā arī uzlabota pārvietošanās kvalitāte un komforts, kas veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu, priekšroku dodot sabiedriskajam transportam, veicinot sabiedriskā transporta pasažieru skaita pieaugumu. Paredzams, ka jaunie elektroautobusi nomainīs novecojušos aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.

“Rīgas satiksmes” elektroautobusu iepirkuma 1.kartā interesi piegādāt transportlīdzekļus izrādīja 10 kandidāti. Pēc rūpīgas kandidātu pieteikumu izvērtēšanas atbilstoši nolikumā paredzētajām atlases prasībām 2. kārtai tika atlasīti pieci pretendenti.

Kopējā maksimālā plānotā iepirkuma summa par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi ir 34,3 miljoni EUR bez PVN. Kopējais līguma termiņš plānots ne ilgāks kā 5 gadi, neskaitot paredzētos garantijas termiņus.

Pirmo 35 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir  23,1 miljoni EUR bez PVN un elektroautobusi tiks iegādāti, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 18,2 miljoni EUR apmērā. Savukārt papildu 17 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir  11,2 miljoni EUR bez PVN, un šo elektroautobusu iegādi plānots veikt, piesaistot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda (Recovery and Resilience Facility) līdzfinansējumu.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI