DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Zemkopības ministrijas pārstāvji apmeklē LVM Pokaiņu mežu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

No 1. augusta AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā tūrisma vietā – Pokaiņu mežā – ir atcelta ieejas maksa un dabas takas 15 kilometru garumā ir brīvi pieejamas ikvienam atpūtniekam. Pagājušā nedēļā Pokaiņu mežu apmeklēja LR Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji, lai klātienē iepazītos ar atpūtas vietas apsaimniekošanu.

LVM Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītāja Jāņa Zitāna vadībā ZM biroja vadītājs Jānis Eglīts un viņa kolēģi izstaigāja iecienītākās Pokaiņu meža takas, aplūkojot akmeņu krāvumus un citus mežā esošos tūrisma objektus, kā arī iepazinās ar paveiktajiem meža kopšanas darbiem. Tikšanās noslēgumā Jānis Eglīts uzsvēra: “LVM Pokaiņu mežs ir ne vien kvalitatīvs atpūtas objekts Latvijas iedzīvotājiem, bet arī ļoti nozīmīga vēsturiska vieta, ko vajadzētu apmeklēt katram Latvijas iedzīvotājam, turklāt sākot no augusta, Latvijas valsts meži ir atcēluši ieejas maksu šajā tūrisma vietā. Novēlu, lai šī vieta būti tikpat labi apkopta un kupli apmeklēta arī turpmāk”.

LVM turpinās apsaimniekot Pokaiņu meža teritoriju līdzīgi kā jebkuru no bezmaksas tūrisma un atpūtas vietām, kas ikvienam brīvi pieejamas visā Latvijas teritorijā. Pokaiņu meža teritorijā ir veikta inventarizācija un ir uzskaitīti tur esošie infrastruktūras objekti – gan kāpnes, tiltiņi un informācijas stendi, gan dabas vērtības un akmeņi – visi fiksētie objekti teritorijā tiks saglabāti. Arī apmeklētājiem pieejamo teritoriju nav plānots samazināt.

LVM gandrīz 5% apsaimniekotās teritorijas saimnieko ar galveno mērķi veicināt iedzīvotāju atpūtas iespējas mežā, nodrošinot sakoptu infrastruktūru kvalitatīvai atpūtai mežā bezmaksas atpūtas vietās un plašu pakalpojumu klāstu sabiedrībā populārās un starptautisku atzinību ieguvušās tūrisma vietās, kā piemēram, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē un Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā un citur.

Plānojot atpūtu dabā, visas Latvijas valsts mežos iedzīvotājiem brīvi pieejamās gandrīz 300 bezmaksas atpūtas vietas, vairāk nekā 100 laipas, dabas takas 220 km garumā, purva laipas, lielie LVM skatu torņi un mazie skatu tornīšus, kā arī velotakas 125 km garumā ērti atrodamas mammadaba kartē.

LVM GEO lietotnē var ērti plānot savu pastaigu maršrutu, atrodot labiekārtotās atpūtas vietas, meža ceļu robežas un vēl citu ceļotājiem noderīgu informāciju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI