DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Sākas publiskā balsošana par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2023

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kura no pašvaldībām kļūs par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2023? Ikvienam no jums ir iespēja ietekmēt šo lēmumu, līdz 28. jūlijam piedaloties balsojumā un izvēloties kādu no trim pašvaldībām. Balsošana notiek mājaslapā www.jaunatneslietas.gov.lv, sadaļā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 12. augustā Jūrmalā, jauniešu festivāla “Kopums” laikā.

Pēc divu gadu pārtraukuma šā gada 1. jūnijā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludināja konkursu pašvaldībām “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023”. Kopā konkursā tika saņemti trīs pieteikumi - no Jelgavas pilsētas pašvaldības, Bauskas novada pašvaldības un Cēsu novada pašvaldības. Pēc pirmās kārtas vērtējumiem visi trīs pretendenti tiek izvirzīti konkursa otrai kārtai un ir izsludināta desmit dienu publiskā balsošana - līdz 28. jūlija 23:59.

Visi trīs pretendenti viennozīmīgi ir pelnījuši šo titulu. Tā, piemēram,  Jelgavas pilsētas pašvaldība, kura jau reiz ieguvusi titulu kā pirmā Latvijas jauniešu galvaspilsēta, un Cēsu novada pašvaldība, ir tradīcijām bagātas pašvaldības darbā ar jaunatni. Savukārt Bauskas novada pašvaldība pēc administratīvi teritoriālās reformas īpaši pievērsusies sadarbībai ar jauniešu organizācijām visā novada teritorijā.

Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023” organizēts ar mērķi popularizēt  darbu ar jaunatni, stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu un turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni. Tikpat nozīmīgi ir paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Pirmo reizi Latvijas Jauniešu galvaspilsēta tika izvēlēta 2016. gadā, kad titulu ieguva Jelgava. 2017. gadā tā bija Liepāja, savukārt 2018. gadā konkursā uzvarēja Madonas novads. 2019. gadā pirmo reizi titulu ieguva divu novadu apvienība - Ikšķiles un Olaines novads, savukārt 2020. gadā Jauniešu galvaspilsētas titulu ieguva Ventspils. Covid-19 pandēmijas dēļ, 2021. un 2022. gadā Jauniešu galvaspilsēta netika izvēlēta, tomēr notika konkursa “Labākais darbā ar jaunatni” ietvaros organizēts interneta balsojums, kurā par Pašvaldību jaunietim tika atzīta Rēzekne (2021. gadā) un Jūrmala (2022. gadā).

Konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" organizē IZM sadarbībā ar biedrību “Latvijas Jaunatnes padome” un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Konkursa vērtēšanas komisijā iekļauti pārstāvji no IZM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, Valsts izglītības satura centra, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un biedrībām “Latvijas Jaunatnes padome” un "Latvijas pašvaldību savienība".

Pirms balsojuma aicinām iepazīties ar pašvaldību jauniešu veidotajām vizītkartēm:

Bauskas novads

Cēsu novads

Jelgavas pilsēta 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI