DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Google plāno papildus investīcijas piecu miljonu apmērā Baltijas valstīs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Tehnoloģiju uzņēmums “Google” paudis gatavību ieguldīt lielākas investīcijas Latvijas digitālās spējas stiprināšanā. Tāpēc Ekonomikas ministrija, sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un nozares asociācijām turpina attīstīt sadarbību ar „Google” vairākos Latvijas tautsaimniecībai būtiskos virzienos, kā arī digitālo prasmju stiprināšanā un kiberdrošības uzlabošanā.

Kā ziņots, Trīs Jūru foruma ietvaros Rīgā, "Google" valdības lietu un sabiedriskās politikas viceprezidents Karans Bhatija (Karan Bhatia) paziņoja, ka "Google" vēlas dubultot savus ieguldījumus Centrālās un Austrumeiropas reģionā, jo Krievijas izraisītā kara Ukrainā rezultātā, civiliedzīvotāji, uzņēmēji un investori jūtas satraukti par stabilitāti, resursu pieejamību un izaugsmes iespējām Eiropā.

Programmā “Izaugsme ar Google,” kuru Ekonomikas ministrija kopā ar LIAA no š.g. aprīļa īsteno sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un nozaru asociācijām, jau apmācīti 2500 dalībnieki. Kā uzsver ekonomikas ministre Ilze Indriksone, programmas rezultāti liecina par iedzīvotāju interesi un augošu pieprasījumu pēc instrumentiem, kuri palīdz attīstīt digitālās prasmes un stiprina noturību pret izaicinājumiem un pārmaiņām:"Ekonomikas ministrija īstenos pasākumus, kas digitāli izglītos Latvijas iedzīvotājus un ar īpašiem pasākumiem stiprinās tautsaimniecībai stratēģiski svarīgākās nozares, piesaistot arī Eiropas Savienības finanšu līdzekļus.”

Ekonomikas ministre uzsver, ka nākotne ir digitāla, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas ienāk katrā mūsu dzīves jomā, tādēļ ir vitāli nepieciešami ne tikai apgūt digitālās prasmes, bet arī ievērot digitālo higiēnu. Šobrīd uzņēmumi, valsts pārvaldes un zinātniskās institūcijas arvien vairāk saskaras ar kiberuzbrukumu draudiem, tādēļ mums ir jāspēj sevi un savus datus aizsargāt.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atzinīgi vērtē realizēto sadarbības iniciatīvu un valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols atzīst: „Iedzīvotāju, kā arī mazo un vidējo uzņēmēju spēja izmantot un ieviest tehnoloģijas ir viena no Latvijas Digitālās attīstības stratēģijas 2021-2027. gadam prioritātēm. Paredzams, ka 2022. gadā EM un VARAM izveidoto atbalsta programmu ietvaros darbu uzsāks arī divi Eiropas digitālie inovāciju centri, kas sniegs papildus atbalstu uzņēmējiem kā tehnoloģiju ieviešanā, tā jaunu digitālo produktu attīstībā.” 

Specializētos un atvērtos tiešsaistes kursus uzņēmējiem un viņu nodarbinātajiem piedāvās Eiropas digitālo inovāciju centrs (turpmāk – EDIC). EDIC ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas izriet no programmas “Digitālā Eiropa” un kuras mērķis ir palīdzēt gan publiskā, gan privātā sektora organizācijām ieviest jaunākās digitālās tehnoloģijas, procesus, produktus un pakalpojumus. Paredzēts, ka šādi EDIC darbosies visā Eiropas Savienībā un kopā veidos centru tīklu. Tie būs kā vienas pieturas aģentūra, kas padziļināti izvērtēs komersantus, sniedzot tehnisko ekspertīzi, apmācības, prasmju pilnveidi, lai sekmētu digitālo transformāciju.

Apmācību kopējais finansējums – 30 milj. eiro, atbalsts tiks ieviests caur EDIC un nozares asociācijām. Plānots, ka atbalsta programma būs pieejama ar 2022.gada 4.ceturksni. Programmas ietvaros atbalstu varēs saņemt sīkie (mikro), mazie, vidējie un lielie komersanti.

Pieteikšanās programmā “Izaugsme ar Google” turpinās vietnē https://www.ecomhub.lv/izaugsme-ar-google. Nākamās apmācības sāksies jau š.g. augustā, un viena no tēmām būs kiberdrošība, lai palīdzētu ikvienam iepazīties ar izplatītākajiem drošības apdraudējumiem tiešsaistē un praktiskiem veidiem, kā aizsargāt uzņēmuma datus, ierīces un mājaslapas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI