DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

FIA Pasaules rallija čempionāta posma organizēšanas uzraudzībai izveido rīcības komiteju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2022. gada 14. jūlijā, valdībā atbalstīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikums par rīcības komitejas izveidi 2024. gada FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanas uzraudzībai, lai nodrošinātu valsts pārvaldes sadarbību ar FIA WRC posma rīkotājiem un regulāru informācijas apmaiņu par pasākuma sagatavošanas gaitu.

Rīcības komiteju vadīs izglītības un zinātnes ministre  Anita Muižniece, komitejā darbosies Finanšu ministrs, Liepājas domes un Talsu novada domes priekšsēdētāji, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors, augsta līmeņa pārstāvji no IZM, Satiksmes ministrijas, Zemkopības ministrijas un Iekšlietu ministrijas, Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents, LAF ģenerālsekretārs, kā arī SIA „RA Events” vadītājs un sacensību sporta daļas direktors.

Jau pagājušā gada 21. decembrī valdība pieņēma zināšanai IZM sagatavoto informatīvo ziņojumu par FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu Latvijā 2024. gadā, atbalstot šo starptautisko sporta sacensību rīkošanu.  Valdība pilnvaroja izglītības un zinātnes ministru parakstīt garantiju vēstuli FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) starptautiskam organizatoram (WRC Promoter GmbH). Tāpat ir noteikts, ka valdība atbalstīs FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu atbilstoši 2023. un 2024. gada valsts budžeta likumā šim mērķim paredzētajam finansējumam, savukārt atlikušās saistības atbilstoši nepieciešamībai, lai nodrošinātu FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu, pilnā apmērā sedzamas no Latvijas Automobiļu federācijas un SIA “RA Events” līdzekļiem.

Plānots, ka nepieciešamais finansējums 2023. gadā nepārsniegs 650 000 eiro, izlietojot to FIA Eiropas rallija čempionāta licences maksai 2023. gadam un FIA WRC Latvijas posma organizēšanai. 2024. gadā paredzētais finansējums ir līdz 1,8 milj. eiro, kas paredzēti arī FIA WRC Latvijas posma promoutera licences maksai un FIA licences maksai, kā arī organizēšanas izmaksām.

SIA “RA Events” ir norādījis, ka gadījumā, ja FIA WRC posms Latvijā notiks, tad pēc tā norises tikts veikta pilna finanšu atskaite pa izdevumu un ieņēmumu posteņiem, un tīrā peļņa no šī pasākuma, ja tāda veidotos, tiks atmaksāta valsts budžetā, lai kompensētu valsts finansiālo ieguldījumu sacensību līdzfinansēšanai.

Jautājumu par FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu Latvijā 2024. gadā izvērtējusi un atbalstījusi arī Latvijas Nacionālā sporta padome.

Atbalstu FIA WRC posma organizēšanai Latvijā paudusi arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kas atzinusi pasākuma ekonomiski pozitīvo ietekmi uz Kurzemes reģionu un prognozē, ka ieņēmumi no ārvalstu viesiem 2024. gada FIA WRC posmam Latvijā varētu būt vismaz 16,8 miljoni eiro.

14. jūlijā Ministru kabinetā (MK) izskatītais informatīvais ziņojums „Par nepieciešamo turpmāko rīcību 2024. gada FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanai Latvijā” pieejams MK tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI