DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvija un Azerbaidžāna turpina attīstīt divpusējo institucionālo un ekonomisko sadarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi turpināt attīstīt valstu divpusējo institucionālo un ekonomisko sadarbību pārtikas drošības, mežsaimniecības, lauksaimniecības izglītības un pētniecības jomās zemkopības ministrs Kaspars Gerhards šonedēļ darba vizītes laikā apmeklēs Baku, Azerbaidžānas Republiku.

Vizītes laikā ceturtdien un piektdien, 2022. gada 14. jūlijā un 15. jūlijā, plānotas tikšanās ar augsta līmeņa Azerbaidžānas amatpersonām – lauksaimniecības ministru Inamu Karimovu (Inam Karimov), Latvijas – Azerbaidžānas starpvaldību komisijas (SVK) līdzpriekšsēdētāju, ekoloģijas un dabas resursu ministru Muhtaru Babajevu (Mukhtar Babayev), ekonomikas ministru Mikajilu Džabarovu (Mikayil Jabbarov), kā arī Pārtikas nekaitīguma aģentūras priekšsēdētāju Gošgaru Tamazli (Goshgar Tahmazli).

Pēdējos gados ir novērojams neliels, bet stabils Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta pieaugums. Latvijas tirdzniecības bilance ar Azerbaidžānu ir pozitīva. Uz Azerbaidžānu 2021. gadā tika eksportēti lauksaimniecības produkti 10,29 milj. EUR kopējā vērtībā, kas ir par 8,1% vairāk nekā 2020. gadā. Nozīmīgāko vietu Latvijas lauksaimniecības produktu eksportā uz Azerbaidžānu ieņem piena produkti – skābpiena produkti un siers. 2021. gadā šī produktu grupa veidoja 39% no kopējās lauksaimniecības produktu eksporta vērtības.

Rīgā 2022. gada 20. maijā norisinājās Latvijas – Azerbaidžānas SVK 8. sēde. Sēdes protokolā ir iekļauta plaša sadarbība Zemkopības ministrijas kompetences jautājumos, jo īpaši saistībā ar pārtikas drošības jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI