DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 3. Latgales brigāde organizēs pamatapmācības nometni

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemessardzes 3. Latgales brigādes pamatapmācības nometnes noslēguma ceremonija 2021. gada augustā.

 Zemessardzes 3. Latgales brigāde jūlija sākumā mācību poligonā “Meža Mackeviči” Augšdaugavas novada Vaboles pagastā organizēs pamatapmācības nometni zemessargiem.

Zemessardzes 3. Latgales brigāde pamatapmācības programmas apguvei parasti organizē trīs nedēļu garu lauka nometni – vienu ziemā, otru vasarā. Šogad, sakarā ar lielo kandidātu pieplūdumu bataljonos, atsevišķas pamatapmācības kursa daļas tiks organizētas nedēļu nogalēs, savukārt atlikusī pamatapmācības kursa programma no 2. līdz 11. jūlijam tiks realizēta lauka nometnē poligonā “Meža Mackeviči”. Šajā lauka nometnē jaunie zemessargi no visiem 3. Latgales brigādes bataljoniem apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju un citas aizsardzības uzdevumu veikšanai nepieciešamās prasmes. Pēc pamatapmācības kursa sekmīgas pabeigšanas zemessargi var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram: ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs u.c.

Zemessardze – brīvprātīga pašaizsardzības organizācija

Ikviens pilsonis, kurš jūt aicinājumu brīvprātīgi stāties valsts aizsardzības organizācijā, var atrast savu spēju un prasmju pielietojumu Zemessardzē. Par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās, tajā skaitā pamatapmācības kursā, zemessargs saņem kompensāciju, sākot no 32 eiro dienā, un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju – 9,96 eiro dienā.

Dienests Zemessardzē ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Zemessargi pastāvīgi attīsta savas militārās iemaņas no pamatdarba brīvajā laikā – nedēļu nogalēs, atvaļinājuma laikā vai darba dienās, ja zemessargam šis laiks ir pieejams. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārzemēs.

Zemessardzē nešķiro pēc dzimumam, tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 3.Latgales brigādei, zvaniet uz 1811, spiediet ciparu “3” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni: Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā un Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī.

Papildu informācija par dienestu Zemessardzē  pieejama tīmekļa vietnē www.esizemessargs.lv.

Iedzīvotāju ievērībai

Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka jūlijā Zemessardzes mācību laikā Augšdaugavas novada teritorijā pa koplietošanas ceļiem notiek īslaicīga militārās tehnikas un personāla pārvietošanās. Poligona teritorijā tiek lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas tikai rada troksni un dūmus, bet nekādi neapdraud cilvēku veselību. Visas mācības tiek organizētas atbilstoši apstiprinātām drošības prasībām.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes mācībām un aktivitātēm, kuru mērķis ir uzlabot zemessargu kaujas gatavību un stiprināt valsts aizsardzības spējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI