DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: dziesmu un deju svētku tradīcijas trimdas latviešu vidū ir dzīvas un tiks nodotas nākamajām paaudzēm

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, uzrunājot Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku dalībniekus noslēguma ceremonijā Sentpolā, Minesotas štatā ASV, uzsvēra, ka svētku tradīcijas ir dzīvas trimdas latviešu vidū un ir drošs, ka tās tiks nodotas nākamajām paaudzēm. K. Kariņš pateicās svētku organizatoriem un dziesmu svētku rīcības komitejas priekšniekam Ansim Vīksniņam pasniedza Ministru prezidenta piemiņas medaļu par personīgo ieguldījumu svētku organizēšanā.

Vispārējie Latviešu dziesmu un deju svētki ir vieni no nozīmīgākajiem trimdas latviešu svētkiem, kas ASV norisinās kopš 1953. gada un pulcē vairākus tūkstošus dalībnieku, tostarp arī no Latvijas. Šogad tie norisinājās Sentpolā, Minesotas štata galvaspilsētā. Ministru prezidents, atklājot Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkus, uzsvēra, ka Latvija augsti vērtē trimdas latviešu spēju uzturēt dzīvu latvisko kultūru.

Ministru prezidents darba vizītes laikā ASV tikās ar Minesotas gubernatoru Timu Valcu (Tim Walz), ar kuru pārrunāja ģeopolitisko un drošības situāciju Eiropā un pasaulē pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Tāpat K. Kariņš ar T.Valcu pārrunāja Latvijas un ASV sadarbību ekonomikas, kultūras un drošības jomā. Ministru prezidents izteica pateicību par ASV ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā, kā arī par viesmīlību, uzņemot Sentpolā Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētkus. Ministru prezidents uzaicināja gubernatoru ar uzņēmēju delegāciju apmeklēt Latviju.

K. Kariņš Sentpolā atklāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkoto Biznesa forumu, kurā uzņēmējiem ASV bija iespējas saņemt informāciju par  investīcijas un sadarbības iespējām ar Latviju. Ministru prezidents arī tikās ar Minesotas Ukraiņu biedrības pārstāvjiem.

Ministru prezidents darba vizītes laikā devās uz Lansingu Mičiganas štatā, lai tiktos ar Mičiganas Nacionālās gvardes militāro vadību, pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas un iepazītos ar kareivju apmācības procesu. K. Kariņš augsti novērtēja līdzšinējo sadarbību starp Mičiganas Nacionālo gvardi un Nacionāliem bruņotiem spēkiem (NBS) un iespējamo sadarbības stiprināšanu starp Latviju un ASV, tostarp militāro inovāciju un pētniecības jomā.

Darba vizītes laikā Ministru prezidents sniedza vairākas intervijas Minesotas un starptutiskiem medijiem – Minesotas laikrakstam “Star Tribune”, laikrakstam “The Washington Post”, interneta medijam “Politico”,  TV kanāliem CBS un CNN.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI