DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tiešsaistes sanāksmē iepazīstinās ar Liepājas metalurga teritorijas lokālplānojuma pilnveidoto redakciju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai sabiedrība varētu uzzināt vairāk par plānotajiem grozījumiem kādreizējās rūpnīcas “Liepājas metalurgs” teritorijas lokālplānojumā, izteikt par tiem savu viedokli un piedalīties teritorijas plānošanas procesā, Liepājas pilsētas būvvalde aicina otrdien, 5. jūlijā, pievienoties tiešsaistes publiskās apspriešanas sanāksmei.

Publiskās apspriešanas sanāksme notiks videokonferences režīmā 5. jūlijā plkst. 17.00, izmantojot Zoom platformu, kā arī vienlaikus tiks pārraidīta Liepājas pilsētas Facebook kontā: facebook.com/liepajalv.

Iedzīvotāji var pievienoties sanāksmei kā aktīvi dalībnieki, saņemot pieeju Zoom sanāksmei. Lai to izdarītu, līdz 4. jūlijam jāreģistrējas, nosūtot pieteikumu ar savu vārdu, uzvārdu un pārstāvošo nozari uz e-pastu: buvvalde@liepaja.lv. Interesentiem ir iespēja arī iepriekš iesniegt savus jautājumus un komentārus, tos nosūtot uz minēto būvvaldes e-pastu. Tāpat sarunas laikā dalībnieki varēs izteikties gan Zoom sanāksmē, gan sarunas laikā pievienot komentārus Facebook tiešraidē.

Publiskās apspriešanas sanāksmes laikā lokālplānojuma un Vides pārskata izstrādātāju pārstāvji iepazīstinās ar izstrādātajiem dokumentiem, uzklausīs viedokļus un atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Lokālplānojums paredz grozīt Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu bijušās rūpnīcas “Liepājas metalurgs” 202 hektāru plašajai teritorijai.

Šobrīd lielāko daļu teritorijas aizņem nožogots bijušās rūpnīcas ēku komplekss ar ražošanas cehiem un palīgēkām, kā arī plaši izdedžu un dažādu ražošanas blakusproduktu laukumi. Teritorija tiek izmantota daļēji – vairums ēku ir pamestas, bet daļa ēku ir pielāgotas un tiek izmantotas dažādu uzņēmumu ražošanas un noliktavu vajadzībām. Teritorija robežojas ar Liepājas ezeru, kas ir īpaši aizsargājamā dabas teritorija NATURA 2000.

Teritorijai ir plašs potenciāls un visas priekšrocības tās turpmākai efektīvai izmantošanai, uzlabojot piekļuves iespējas, atbalstot potenciālos komersantus un izveidojot kvalitatīvu pilsētvidi. Lai to panāktu, lokālplānojumā paredzēta atbilstoša infrastruktūra – ielu tīkls, inženiertehniskais nodrošinājums un ilgtspējīgi risinājumi vides kvalitātes uzlabošanai.

Īpaša uzmanība pievērsta arī vides aspektam, tostarp paredzot izvairīties no piesārņojumu veicinošām darbībām. Tāpat paredzēts teritoriju padarīt atvērtu sabiedrībai – cauri teritorijai plānota maģistrālā iela, kas perspektīvā savienotu attīstības plānos paredzēto Parka ielas turpinājumu un pārvadu pāri dzelzceļam ar 14. novembra bulvāri, tādējādi kalpojot gan kā Brīvības ielas dublieris un savienojums ar Rīgas un Klaipēdas virzieniem, gan kā savienojums ar Jaunliepāju, Laumas rajonu un ostu. Plānoti veloceļi, paredzot tiem vietu gan jauno ielu šķērsprofilos, gan, izmantojot unikālo Liepājas ezera dambju sistēmu, savienojot Liepājas centru ar Cimdeniekiem un Grobiņu.

Ar lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas dokumenta materiāliem var iepazīties:

Rakstiskus viedokļus un priekšlikumus līdz publiskās apspriešanas pēdējai dienai (19. jūlijam), var izteikt:

  • iesniedzot klātienē vai sūtot pa pastu, adresējot Liepājas pilsētas būvvaldei, Peldu ielā 5, Liepājā, LV-3401, vai nosūtot uz elektronisko pastu: buvvalde@liepaja.lv. Iesniegumā fiziskām personām jānorāda vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese un tālruņa numurs, juridiskām personām – nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese un tālruņa numurs;
  • elektroniski vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā rakstīt uz e-pastu: buvvalde@liepaja.lv vai zvanīt pa tālruni: 63 404 725.

Pilnveidotā lokālplānojuma, kas groza Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu bijušās rūpnīcas ”Liepājas metalurgs” teritorijai, redakcijas un Vides pārskata projekta publiskās apspriešana noteikta četras nedēļas: no 2022. gada 20. jūnija līdz 19. jūlijam.

Lokālplānojuma izstrādātājs ir SIA "UPB Projekti", pasūtītājs – Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Izvērtējot saņemtos atzinumus un priekšlikumus par lokālplānojuma 1. redakciju, tā pilnveidota un nodota atkārtotai publiskajai apspriešana un institūciju atzinumu saņemšanai. Lokālplānojuma 2. redakcijā precizētas ielu sarkanās līnijas un to šķērsprofili, precizēta tauvas joslā plānotā zemes izmantošana, kā arī veikti citi labojumi un papildinājumi Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos un grafiskajā daļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI