DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija pateicas Igaunijas vēstniekam Arti Hilpusam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 15. jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs atvadu vizītē tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Arti Hilpusu (Arti Hilpus).

Valsts sekretārs pateicās vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Igaunijas sadarbības stiprināšanā, uzsverot, ka savstarpējais atbalsts un kopīgā rīcība šajos gados ir bijusi ļoti svarīga. Viņš atzīmēja, ka vēstnieka kadences laikā ir turpināts ciešs Latvijas un Igaunijas politiskais dialogs un regulāra vizīšu apmaiņa, kā arī aktīva sadarbība pandēmijas laikā.

A. Pelšs atzinīgi novērtēja Latvijas un Igaunijas sadarbības iniciatīvas, kas notika vēstnieka kadences laikā – ikgadējo Valodu balvu, Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālos seminārus, kā arī jauno Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojumu, kura rezultātus plānots prezentēt tuvāko mēnešu laikā un kas rosinās vēl ciešāku abu valstu sadarbību.

Sarunu partneri bija vienisprātis, ka jāturpina ciešie abu valstu kontakti un koordinācija, sadarbojoties gan divpusēji, gan ar partneriem ES un NATO, kā arī citiem starptautiskajiem partneriem. Latvijai un Igaunijai jāturpina kopīgs darbs, reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, sniedzot atbalstu Ukrainai. Tāpat jāstiprina reģiona drošība un jānodrošina svarīgo enerģētikas un transporta projektu virzība.

Vēstnieks Arti Hilpuss Latvijā tika akreditēts 2018. gada 31. jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI