DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Voika: Baltkrievu demokrātiskajai kustībai vajadzīgs mūsu atbalsts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Divus gadus pēc Balkrievijas prezidenta vēlēšanām ar neleģitīmo rezultātu, kas iezīmēja neredzētus sabiedrības protestus un tam sekojošo vēršanos pret pilsoņu brīvībām, baltkrievu demokrātiskajai kustībai mūsu atbalsts šobrīd vajadzīgs vairāk nekā agrāk,” ceturtdien, 9.jūnijā, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, parlamentā tiekoties ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības pārstāvjiem un tās līderi Svjatlanu Cihanousku (Sviatlana Tsikhanouskaya).

Tikšanās laikā puses sprieda par nule izveidotās deputātu grupas demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam darbību.  Baltkrievijas demokrātiskās kustības pārstāvji akcentēja, ka šādas deputātu grupas dibināšana ir svarīga gan kā solidaritātes žests, gan nepieciešamība kopīgam darbam, veidojot demokrātiskas Baltkrievijas nākotnes pamatus.

I.Voika uzsvēra nepieciešamību sniegt nepastarpinātu, morālu atbalstu A.Lukašenko režīma politieslodzītajiem Baltkrievijā un nodrošināt iespēju baltkrievu tautas jaunajai paaudzei izprast, kā notiek politiskie procesi demokrātiskā valstī, tostarp parlamentā.

Tāpat ir būtiski starptautisko organizāciju dienaskārtībā uzturēt arī tādus demokrātiskai Baltkrievijai svarīgus jautājumus kā starptautiskās sankcijas, cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšana un vainīgo sodīšana, norādīja I.Voika. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību solidarizēties ar Ukrainu un tās tautu, vienojoties centienos, lai apturētu Krievijas karadarbību Ukrainā.

“Būtiskākais no Saeimas puses, ko šobrīd varam darīt ceļā uz demokrātisku Baltkrieviju, ir veidot koordinētu sadarbību ar Baltkrievijas demokrātisko kustību arī mūsu parlamentā,” noslēgumā teica I.Voika. 

Saeimas sekretāra biedre pauda cerību, ka nule izveidotā deputātu grupa demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam turpinās darbu arī nākamajā sasaukumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI