DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Trīs jūru iniciatīvas pašvaldību kongresā diskutē par transporta koridoru attīstību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Medne šonedēļ Polijas pilsētā Ļubļinā piedalījās Trīs jūru iniciatīvas vietējo pašvaldību kongresā, lai pārrunātu Eiropas reģionu savienojamības veicināšanu un transporta koridoru attīstību, ņemot vērā karu Ukrainā.

Diskusijā par nepieciešamajām izmaiņām dienvidu-ziemeļu transporta koridoros jaunajā ģeopolitiskajā situācijā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā L. Medne pauda, ka jaunajā realitātē visas līdzšinējās loģistikas ķēdes ir izmainījušās un ir jāmeklē jaunas attīstības iespējas.

“Infrastruktūras savienojamība, ērtas transporta plūsmas organizēšana, kā arī samazināts administratīvais slogs kravu un pasažieru pārvadājumiem ir daži no svarīgākajiem jautājumiem šajā kontekstā,” pauda ministrijas parlamentārā sekretāre.

Transporta infrastruktūras attīstība un jaunu koridoru veidošana Centrālajā un Austrumeiropā ne tikai cels dzīves kvalitāti vairāk nekā 110 miljoniem iedzīvotāju, bet arī veicinās reģiona ekonomiku un starpvalstu sociālekonomisko sadarbību.

L. Medne atzīmēja, ka jauna transporta koridora izveidē vēl lielāka nozīme nekā jebkad agrāk ir Rail Baltica peojektam, kas novērsīs trūkstošo savienojuma posmu ar Centrālo un Rietumeiropu. Eiropas standarta dzelzceļa līnija radīs jaunas pasažieru un kravu transporta iespējas starp Baltijas valstīm un Eiropu. Tas sniegs ieguvumus ne tikai Baltijas valstīm, bet visai Eiropai kopumā.

Trīs jūru iniciatīvas pašvaldību ekonomikas forums norisinājās jau otro reizi un to atklāja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, bet starp dalībniekiem bija vietējo un reģionālo pašvaldību amatpersonas no iniciatīvā iesaistītajām valstīm, ārvalstu vēstnieki, uzņēmēji, Polijas valdības pārstāvji, tajā skaitā transporta un infrastruktūras ministrs Andžejs Adamčuks. Kongresā piedalījās Trīs jūru iniciatīvā iesaistīto valstu transporta ministri vai to pārstāvji, arī Ukrainas infrastruktūras ministrs Oleksandrs Kubrakovs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI