DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Jānis Reirs ar EK pārrunā Atveseļošanas fonda plāna ieviešanu un jaunos izaicinājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 30. februārī, Atveseļošanas fonda (AF) ikgadējā pasākuma ietvaros finanšu ministrs Jānis Reirs, padomnieks Ints Dālderis un citi par AF atbildīgie Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji tikās ar Eiropas Komisijas (EK) delegāciju, lai pārrunātu Latvijas AF plāna ieviešanas gaitu, Eiropas pusgada ziņojumu par Latviju un tajā ietvertajām rekomendācijām, kā arī jauno EK izstrādāto REPowerEU plānu, ar kuru tiek papildināts AF plāns un kura viens no galvenajiem mērķiem ir panākt Eiropas neatkarību no Krievijas energoresursu importa.

Finanšu ministrs Jānis Reirs: Latvija ir panākusi atzīstamu progresu gan reformu, gan investīciju jomā, izpildot visus deviņus AF plānā līdz 2022. gada 1. ceturksnim noteiktos mērķus un rādītājus nevienlīdzības mazināšanas, likuma varas un digitālās transformācijas jomās. Tuvākajā laikā tiks iesniegts pirmais maksājuma pieprasījums EK, lai vēl šogad saņemtu valsts budžeta ieņēmumos 231 milj. eiro.”

Ministrs norādīja, ka ir ļoti būtiski īstenot Latvijas Atveseļošanas fonda plānu, kā arī kopumā ES fondu programmas, lai stiprinātu Latvijas tautsaimniecību pašreizējos turbulences pilnajos un ekonomikai sarežģītajos apstākļos. 

Ziņu pilnā apjomā skatīt Finanšu ministrijas mājaslapā: https://www.fm.gov.lv/lv/jaunums/janis-reirs-ar-ek-parruna-atveselosanas-fonda-plana-ieviesanu-un-jaunos-izaicinajumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI