DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
8
8

“Centrs MARTA” Rēzeknes filiālei jauna vadītāja

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Centrs MARTA” Rēzeknes filiāli turpmāk vadīs Alīse Potaša

17.maijā darbu “Centrs MARTA” Rēzeknes filiāles vadītājas amatā sākusi Alīse Potaša. Alīse līdz šim bijusi pazīstama kā pieredzējusi uzņēmēja, kas aktīvi iestājās par sociāli atbildīgas, pilsoniskas sabiedrības stiprināšanu un sociālās uzņēmējdarbības attīstīšanu tieši Austrumlatvijas reģionā.

Vardarbība ģimenē joprojām ir izplatīta problēma, tā skar katru trešo Latvijā dzīvojošo sievieti. Pēdējā  laikā gan pandēmija, gan jo sevišķi karadarbība Ukrainā ir saasinājusi spriedzi sabiedrībā, kā rezultātā būtiski pieaudzis arī vardarbības gadījumu skaits. Latgales reģiona kopējā sociālekonomiskā situācija (augsts bezdarba līmenis, zems atalgojums, globālā inflācija utt.) nav labvēlīga, un tā sekmē to, ka lielākoties tieši sievietes ir pakļautas dažādām ievainojamām dzīves situācijām un cilvēku tirdzniecības riskiem.

“Pirmajā filiāles darba gadā atbalsts sniegts 43 cilvēkiem, tostarp, -- arī 3 bērniem, kas bijuši liecinieki vardarbībai ģimenē. Pagājušajā gadā organizēta pirmā atbalsta grupa vardarbībā cietušām sievietēm “Stipra un drosmīga”. Šobrīd aktīvi noris otrā atbalsta grupa, bet rudenī plānojam uzsākt arī trešo. Plānojam turpināt darbu pie pakalpojumu attīstīšanas un sieviešu atbalsta tīkla veidošanas, tostarp, -- mēģinot uzrunāt arī sievietes attālākos lauku reģionos, kā arī aktivizējot kopienu nozīmi ikdienas dzīvē. Laimīgas ģimenes ir pamats stabilai, ilgtspējīgai ekonomiskai izaugsmei, kas ir īpaši būtiski šajā pusē.  Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu pilngadīgām personām visā Austrumlatvijas reģionā. Ceram aktualizēt jaunatnes programmas un turpināt sadarbības ar pašvaldības un valsts iestādēm, sekmējot starpinstitucionālo sadarbību,“ stāsta Rēzeknes filiāles vadītāja Alīse Potaša.

Biedrība “Centrs MARTA” ir vienīgā sieviešu tiesību aizstāvības organizācija Latvijā, kuras mērķis ir veicināt sieviešu, jauniešu un bērnu tiesību aizsardzību, uzlabot sociāli ekonomisko situāciju un veidot drošu vidi. Biedrība darbojas Rīgā, kā arī tai ir filiāles Liepājā (no 2017.gada) un Rēzeknē, kur kopš 2020.gada novembra arī tiek sniegts atbalsts vardarbībā cietušām pieaugušām (pilngadīgām) personām.

Rēzeknes filiālē palīdzību iespējams saņemt individuālo konsultāciju veidā pēc t.s. vienas pieturas principa – vienuviet pieejams sociālās darbinieces, psiholoģes un jurista atbalsts. Konsultācijas iespējams saņemt gan klātienē, gan attālināti, piemērojoties katra klienta individuālajām vajadzībām. Pieteikties atbalsta saņemšanai iespējams, zvanot darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 pa tālr. 25648595 vai rakstot e-pastu uz rezekne@marta.lv. Rēzeknes filiāles jaunumiem iespējams sekot līdzi šeit: https://www.facebook.com/CentrsMartaRezekne

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI