DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Muzeju naktī būs unikāla iespēja apskatīt daļu no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja iespaidīgā krājuma

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Muzeju krātuvē Pulka ielā 8 īpaši pielāgotos apstākļos izvietots ap 1 miljonu priekšmetu lielais Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājums un izveidotas modernas restaurācijas darbnīcas, kas ļauj optimālos apstākļos saglabāt ļoti nozīmīgu Latvijas kultūras un vēstures mantojuma daļu. LNVM glabāto priekšmetu vidū ir liecības par Latviju un latviešiem pasaulē no pirmajiem iedzīvotājiem, kas ienāca Latvijas teritorijā pirms aptuveni 12 000 gadu līdz mūsdienām.

Muzeju nakts ietvarā 14. maijā interesentiem jau dienā tiek piedāvāta unikāla iespēja – speciālistu vadītās ekskursijās gūt ieskatu apmeklētājiem ikdienā nepieejamajās LNVM krājuma un restaurācijas telpās jaunajā Muzeju krātuvē Pārdaugavā, Pulka ielā 8.

Ekskursija pieskaņota šobrīd muzeja ekspozīcijas un izstāžu telpās (Brīvības bulvārī 32) eksponētās izstādes “Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē” tematikai, Muzeju krātuvē pievēršot uzmanību gan koka priekšmetu saglabāšanai arheoloģijas, etnogrāfijas un vēstures kolekciju glabātavās, gan arī darbam polihromā koka un mēbeļu restaurācijas darbnīcās.

Ekskursijas sākums plkst. 13.00, 14.00 un 15.00. Ilgums – aptuveni viena stunda. Dalību ekskursijā iepriekš jāpiesaka, norādot arī konkrēto ekskursijas laiku, rakstot uz info@lnvm.lv vai zvanot pa tālruni 67221357 (ekskursantu skaits ir ierobežots).

Iespēja ielūkoties LNVM krājumā ir reta, iepriekš interesentiem tā tika piedāvāta drīz pēc Muzeju krātuves atklāšanas 2020. gada rudenī.

14. maijā Latvijas Nacionālais muzejs aicina uz Muzeju nakts norisēm arī LNVM ekspozīcijas un izstāžu telpās (Brīvības bulvārī 32), Tautas frontes muzejā (Vecpilsētas ielā 13/15) un muzeja Dauderu nodaļā (Sarkandaugavā, Zāģeru ielā 7).

Detalizētāka informācija www.lnvm.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI