DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2022. gada 9.maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 9.maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi  Šengenas zonas valstu teritorijā, un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam  liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, trīs Moldovas, un divi Ukrainas pilsoņi,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Moldovas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, un viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Krievijas,  vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 28 personām – 10 Krievijas, septiņiem Baltkrievijas, četriem Ukrainas, trīs Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Moldovas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI